Vladimir Putin objasnio

Rusi tvrde da su Ukrajinci napravili najveću taktičku grešku od početka SVO

  • 05.09.2024. 13:36

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je rekao da ukrajinski upad u rusku Kursku oblast nije uspio zaustaviti napredovanje ruskih snaga u Donbasu te je oslabio ukrajinske odbrambene položaje uz liniju fronta, što je pomoglo snagama Moskve.

Putin je govoreći na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku rekao da ruske snage izbacuju ukrajinske vojnike iz Kurske oblasti, gdje su 6. avgusta započeli najveći napad na rusku teritoriju od Drugog svjetskog rata.

Kremlj potvrdio: Pouzdano znamo da se na strani Ukrajine bori strana vojska

Kremlj potvrdio: Pouzdano znamo da se na strani Ukrajine bori strana vojska

Premjestivši velik broj obučenih vojnika u rusku pograničnu regiju, Ukrajina je oslabila vlastitu obranu i omogućila Rusiji da ubrza svoje napredovanje na istoku Ukrajine, kazao je.

"Cilj neprijatelja je bio da nas učini nervoznima i zabrinutima te da premjestimo vojnike iz jednog sektora u drugi i zaustavimo našu ofanzivu u ključnim područjima, primarno u Donbasu. Je li to uspjelo? Nije", poručio je Putin.

"Premještanjem velikog broja obučenih jedinica u ova granična područja s nama, neprijatelj se oslabio u ključnim područjima, a naše su snage ubrzale ofenzivne operacije".

Kolaps na pomolu: Ukrajinske jedinice pred katastrofom!

Kolaps na pomolu: Ukrajinske jedinice pred katastrofom!

Izbaciti napadače

Putin je rekao da je "sveta dužnost oružanih snaga" izbaciti napadače i štititi ruske građane. Dodao je da se situacija stabilizovala te da Rusija počinje izbacivati ukrajinske vojnike iz Kurske oblasti.

Rekao je da je primarni cilj Rusije bio u potpunosti osloboditi Donbas, a da ruske snage brže nego ikada zauzimaju njegove dijelove.

Pratite nas i putem Vibera