САД

Припадници Тајне службе и полиција игнорисали упозорења

  • Извор: СРНА
  • 14.07.2024. 10:20

Један од очевидаца покушаја атентата на бившег предсједника САД Донада Трампа рекао је да је неколико минута прије пуцњаве упозоравао припаднике полиције и Тајне службе да је примјетио особу на крову наоружану са пушком, али да су његова упозорења игнорисана.

"Током Трамповог говора примјетили смо наоружаног момка који је пузао по крову оближње зграде која је удаљена двадесетак метара од мјеста на којем смо стајали. Полиција се кретала око нас, при чему смо им показивали гдје је наоружани момак, али ни они, нити Тајна служба нису реаговали", рекао је очевидац за "ББЦ".

Он је навео да је неколико минута руком показивао на зграду, али да нико од њих није реаговао, а потом се чуло пет хитаца.

Свјетски лидери осудили покушај убиства Трампа

Свјетски лидери осудили покушај убиства Трампа

Трамп је повријеђен у пуцњави у суботу увече током митинга у Батлеру у Пенсилванији.

Наоружани нападач и најмање један посјетилац скупа су убијени, а још двије особе које су присуствовале митингу су тешко повријеђене, саопштила је тајна служба.

Атентатор на Трампа био републиканац, донирао новац групама повезаним са демократама

Атентатор на Трампа био републиканац, донирао новац групама повезаним са демократама

Федерални истражни биро саопштио је да је двадесетогодишњи Томас Метју Крукс идентификован као "субјект умијешан" у покушај убиства Трампа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.