САД

Атентатор на Трампа био републиканац, донирао новац групама повезаним са демократама

  • Извор: Танјуг
  • 14.07.2024. 09:52

Након што је Федерални истражни биро идентификовао 20-годишњег Томаса Метјуа Крукса као атентатора на бившег предсједника Сједињених Држава Доналда Трампа на изборном скупу у Батлеру, у Пенсилванији, амерички медији објављују нове инфромације о њему.

Крукс је живио у преграђу Питсбурга, Бетел Парку, око 90 километара јужно од мјеста на којем је организован Трампов предизборни скуп, пише Си-Ен-Ен.

Матурирао је у средњој школи "Бетел Парк" 2022. године.

Додик најоштрије осудио покушај убиства Доналда Трампа, пожелио му брз опоравак

Додик најоштрије осудио покушај убиства Доналда Трампа, пожелио му брз опоравак

Регистрован је као републиканац, према подацима из базе података бирача у Пенсилванији и предстојећи новембарски предсједнички избори били би први на којима би могао да гласа.

Међутим, записници Савезне изборне комисије указују да је извјесни Томас Крукс, са истим мјестом пребивалишта, у јануару 2021. године донирао 15 долара одбору за политичко дјеловање који је повезна са Демократском странком.

Његов отац, Метју Крукс, рекао је за Си-Ен-Ен да покушава да схвати "шта се дешава", али да ће "сачекати разговоре за надлежним органима" прије него што да изјаве о свом сину.

Трампа крвавог спасавали са бине, он се наставио обраћати окупљеним присталицама

Трампа крвавог спасавали са бине, он се наставио обраћати окупљеним присталицама

Подсјетимо, Томас Метју Крукс није имао легитимацију код себе па су форензичари проверавали "његов ДНК", због чега је идентификација трајала дуже од предвиђеног.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.