SAD

Pripadnici Tajne službe i policija ignorisali upozorenja

  • Izvor: SRNA
  • 14.07.2024. 10:20

Jedan od očevidaca pokušaja atentata na bivšeg predsjednika SAD Donada Trampa rekao je da je nekoliko minuta prije pucnjave upozoravao pripadnike policije i Tajne službe da je primjetio osobu na krovu naoružanu sa puškom, ali da su njegova upozorenja ignorisana.

"Tokom Trampovog govora primjetili smo naoružanog momka koji je puzao po krovu obližnje zgrade koja je udaljena dvadesetak metara od mjesta na kojem smo stajali. Policija se kretala oko nas, pri čemu smo im pokazivali gdje je naoružani momak, ali ni oni, niti Tajna služba nisu reagovali", rekao je očevidac za "BBC".

On je naveo da je nekoliko minuta rukom pokazivao na zgradu, ali da niko od njih nije reagovao, a potom se čulo pet hitaca.

Svjetski lideri osudili pokušaj ubistva Trampa

Svjetski lideri osudili pokušaj ubistva Trampa

Tramp je povrijeđen u pucnjavi u subotu uveče tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Naoružani napadač i najmanje jedan posjetilac skupa su ubijeni, a još dvije osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povrijeđene, saopštila je tajna služba.

Atentator na Trampa bio republikanac, donirao novac grupama povezanim sa demokratama

Atentator na Trampa bio republikanac, donirao novac grupama povezanim sa demokratama

Federalni istražni biro saopštio je da je dvadesetogodišnji Tomas Metju Kruks identifikovan kao "subjekt umiješan" u pokušaj ubistva Trampa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.