Нови Мексико

Понос америчке авијације се срушио и потпуно изгорио

  • Извор: Агенције
  • 29.05.2024. 08:21

Пилот америчких ваздухопловних снага повријеђен је након што се катапултирао из поноса америчке авијације, авиона Ф-35Б, који се у уторак срушио у Албукеркију у Новом Мексику.

Авион, који кошта 135 милиона долара, ударио је о земљу јужно од Албукерки Интернешнал Санпорта око 13:50 након што је напунио гориво у зрачној бази Киртланд, према "КОБ4".

Пилот, једина особа у авиону, сигурно се катапултирао и пребачен је у болницу Универзитета Нови Мексико у стабилном стању, према градској ватрогасној служби и војним званичницима.

Могућ и град: Најављено ново невријеме у БиХ

Могућ и град: Најављено ново невријеме у БиХ

Авион је летио из погона Локид Мартина у морнаричкој ваздухопловној резервној станици у Форт Ворту у Тексасу до базе зрачних снага Едвардс у Калифорнији када се срушио.

На фотографијама са мјеста несреће види се спаљена олупина авиона која гори у пољу поред пута. Ваздушна база Киртланд води истрагу о несрећи.

Портпарол базе рекао је за "Пост" да ће више информација бити објављено чим буду доступне.

Ово је друга несрећа војног авиона у Новом Мексику у исто толико мјесеци. У априлу, Ф-16 Фајтинг Фалкон - који је коштао око 63 милиона долара - срушио се у удаљеном подручју у близини базе Холоман у јужном дијелу државе.

Стравични призори на мјесту судара аутобуса и аута

Стравични призори на мјесту судара аутобуса и аута

Пилот је задобио лакше повреде након што се и он катапултирао из авиона.

Смјештена на јужном рубу Албукеркију, база Киртланд дом је 377. крила ваздухопловне базе, која проводи нуклеарне операције те обучава и опрема експедиционе снаге. Ту се налази и Истраживачка лабораторија ратне авијације.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: