Језив снимак

Полицајци га испитивали и мучили 17 сати, он признао убиство које није починио

  • Извор: Мондо.ба
  • 29.05.2024. 21:48

Град у Калифорнији ће морати да исплати 900.000 долара мушкарцу који је био подвргнут 17-часовном полицијском испитивању током којег су га полицајци притискали да лажно призна убиство свог оца, који је био жив.

Током испитивања Томаса Переза ​​млађег 2018. године од стране полиције у Фонтани, граду источно од Лос Анђелеса, полицајци су пријетили Перезу да ће му еутаназирати пса, ако не призна убиство. Судија је рекао да је испитивање изгледало као "психолошко мучење", а град је пристао да исплати новац због нанијете штете, објавио је ове недјеље Перезов адвокат.

Трамп жестоко испрозивао Де Нира: ''Патетични лудак''

Трамп жестоко испрозивао Де Нира: ''Патетични лудак''

Случај изнуђеног лажног признања изазвао је гнијев широм свијета. Снимци испитивања приказују Переза који се мучи, чупа косу, и хвата се за главу због пријетњи полицајаца. Полицајци су довели и његовог пса и рекли да ће животињу морати да убију ако не призна убиство.

Инцидент је почео увече 7. августа 2018. када је Перезов отац​​, Томас Перез старији, са којим је живио, напустио кућу са њиховим псом. Пас се сам вратио неколико минута касније, али Томас није. Сутрадан је његов син позвао полицију и пријавио нестанак.

Полицајка Јоана Пиња, пријавила је понашање Переза ​​млађег као "сумњиво", тврдећи да је изгледао "растресено и да није забринут због нестанка свог оца". Она и њен надзорник отишли ​​су у Перезову кућу, а затим га одвели у полицијску станицу на испитивање. Полиција је потом претражила његову кућу, гдје је тврдила да је пронашла "видљиве мрље од крви" и да је полицијски пас нањушио присуство леша.

Након несреће у Младеновцу 39 особа у Ургентном центру

Након несреће у Младеновцу 39 особа у Ургентном центру

Џери Стиринг, адвокат Переза ​​млађег, рекао је да у кући није било крви. Он је дао фотографију коју је полиција доставила као доказ, а на којој се види мала мрља која се не може дешифровати. Перез млађи сједио је сатима на испитивању док су полицајци добили додатне налоге за претрес који им омогућавају приступ уређајима које су заплијенили. У једном тренутку, два полицајца су извела Переза ​​из станице и одвезла га на различите локације "наводно да би истражили нестанак његовог оца, написао је судија. Полицајци су га грдили, инсистирајући да је убио свог оца и да се тога не сјећа, и говорећи му да му не требају његови лијекови док је Перез молио за медицинску помоћ. 

"Одведи нас до тијела?" рекао је један полицајац.

"Нећемо ићи у болницу, јер вам то неће помоћ", додао је други.

Полицајци су се на крају вратили у станицу, гдје је Перез млађи био суочен са даљим испитивањем, рекао је судија. Видео снимак испитивања приказује два полицајца која су га оптужила за убиство док је Перез био узнемирен и плакао, рекао је судија, који је примијетио да је Перез "неиспаван, ментално болестан и да није узимао своје лијекове". Полицајци су у једном тренутку довели његовог пса, а један од њих је рекао: "Десило се… убио си свог оца... Знаш да си га убио... Ниси искрен према себи. Како можеш да сједиш ту и тврдиш да се ништа није догодило, а твој пас сједи тамо и гледа у тебе, знајући да си убио свог оца? Погледај свог пса. Она зна."

Током испитивања, Перез млађи је почео да чупа косу, удара се и цијепа кошуљу, при чему су му се полицајци насмијали и рекли му да стресира свог пса, резимирао је судија. На снимку се види како у једном тренутку лежи на поду и држи свог пса. На крају, детективи су лагали и рекли Перезу да је пронађено тијело његовог оца, да је у мртвачници са убодним траговима. Перез је тада лажно признао убиство и остао сам у просторији, гдје се види како покушава да се објеси.

Те ноћи, један од детектива је добио позив од кћерке Переза ​​старијег, која је потврдила да је њен отац лоциран и да је жив. Адвокат Переза ​​млађег, рекао је да је Перез старији напустио њихов дом да посјети пријатеља, због чега се није вратио, и да је његова кћерка обавијестила полицију да је био на аеродрому на путу да је посјети у сјеверној Калифорнији. Адвокат је рекао да полиција, међутим, није обавијестила Переза ​​млађег да је његов отац жив и умјесто тога држала га је у изолацији у психијатријском притвору три дана док је вјеровао да су му и пас и отац убијени.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера