6 пацијената хоспитализовано

Након несреће у Младеновцу 39 особа у Ургентном центру

  • Извор: Танјуг
  • 29.05.2024. 21:10

Директор Ургентног центра Марко Ерцеговац рекао је данас да је стање шесторо повријеђених који су у тој установи хоспитализовани послије саобраћајне несрећи код Младеновца стабилно и да ће се већ сутра знати да ли ће бити отпуштени на кућно лијечење.

- Од 39 повређених у данашњој саобраћајној несрећи, само је шест пацијената хоспитализовано у нашој установи, примарно са повредама лица и главе, један пацијент само има повреду ноге, тј. кољена, који ће ортопед испратити у сљедећих 24-48 сати, да би се процијенило да ли има индикације за хируршку интервенцију - изјавио је Ерцеговац.

Додао је да су сви остали свјесни, будни, доброг општег стања, да имају посљедичне главобоље, које су сада већ кориговане на основу терапије које су им у УЦ дали.

Снажно невријеме код Томиславграда: Лед на путу

Снажно невријеме код Томиславграда: Лед на путу

- Сада смо их обишли, они су стабилни. Реално је неопходно да оториноларинголози и максилофацијални хирурзи, као и неурохирурзи направе додатне експлорације и додатно прате њихово стање и сутра и прекосутра па ћемо на тај начин бити јасно обавијештени да ли ће бити отпуштени кући или да ли ће наставити лијечење - рекао је Ерцеговац.

Када је пријем повријеђених у несрећи у друге установе у питању, Ерцеговац је навео да су два пацијента хоспитализована и да су их прегледали специјалисти ОРЛ и максилофацијални хирурзи на Војномедицинској академији, али да он нема информације о њиховом стању.

Ријетка ситуација: Обрачун тигра и лава

Ријетка ситуација: Обрачун тигра и лава

Поновио је да је само шест пацијената имало индикацију за хоспитализацију и за даље праћење стања.

Возач путничког аутомобила погинуо је јутрос у судару са аутобусом код Младеновца, а у Ургентни центар је довезено 39 особа.

Повријеђене је у Ургентном центру обишао министар здравља Златибор Лончар.

Лончар је, гостујући на ТВ Прва, рекао да су сви капацитети усмјерени на дијагностици преосталих пацијената који су у шоку, како би се одредило ко од њих остаје на лијечењу, а ко може да оде на лијечење код куће.

У несрећи код Бањалуке погинуо мушкарац, познат идентитет

У несрећи код Бањалуке погинуо мушкарац, познат идентитет

Министар је навео да је највећи број повреда у овој саобраћајци био у предјелу главе и горњих екстремитета.

Директан судар аутобуса и теренског аутомобила догодио се око 5:40 се на путу Мали Пожаревац - Младеновац ка наплатној рампи, а у несрећи су учествовали џип и аутобус Ласта на линији 493.

Повријеђени су у Ургентни центар превезени возилима хитне помоћи и приватним аутомобилима.

Оправдано враћање мјерења гледаности у законске оквире

Оправдано враћање мјерења гледаности у законске оквире

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је данас да је, према првим извјештајима саобраћајне полиције, за несрећу код Младеновца вјероватно крив возач аутомобила који се сударио са аутобусом.

Дачић је прецизирао да је, према информацијама које је добио од полиције, возач аутомобила скренуо у супротну траку и ударио директно у аутобус.

Чудне ствари се дешавају у Маријупољу: Море се повукло за више од 100 метара!

Чудне ствари се дешавају у Маријупољу: Море се повукло за више од 100 метара!

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић рекао је данас да је према прелиминарним подацима саобраћајну несрећу код Младеновца највјероватније изазвао возач аутомобила када је прешао у супротну траку и налетио на аутобус и додао да ће увиђај показати да ли је несрећа посљедица умора или неког другог фактора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм