Пенсилванија

Младић који је пуцао на Трампа у телефону имао слике Бајдена

  • Извор: Нова.рс
  • 18.07.2024. 22:59

Младић (20) из Пенсилваније који је покушао да убије Доналда Трампа у свом телефону имао је фотографије бившег републиканског предсједника, предсједника САД Џозефа Бајдена и других америчких званичника, укључујући државног тужиоца Мерика Гарланда и директора ФБИ Криса Реја, наводи АП позивајући се на два извора везана за истрагу.

Истражиоци који су претраживали телефоне Томаса Метјуа Крукса такође су открили да је убица тражио датуме за Националну конвенцију демократа, као и Трампових појављивања, навели су за АП неименовани извори.

ФБИ је тражио трагове о томе шта је навело Крукса да отвори ватру на суботњем предизборном скупу у Пенсилванији, у покушају да убије предсједничког кандидата.

Бајден поново забаговао: Заборавио име министра па га назвао

Бајден поново забаговао: Заборавио име министра па га назвао "црним човјеком“

ФБИ је саопштио да истражује пуцњаву као потенцијални акт домаћег тероризма, али тек треба да пронађе јасан идеолошки мотив.

ФБИ је добио приступ Круксовом мобилном телефону, претражио је његов компјутер, кућу и аутомобил и до сада узео изјаве од више од 100 људи.

Убица је такође гуглао појмове озбиљних депресивних поремећаја, према тројици људи упознатих са истрагом али истражиоци још нису утврдили да ли му је заиста дијагностикована та врста поремећаја, рекао је један од људи.

Крукс је користио пушку за коју су власти рекли да је легално купио његов отац. Истражиоци су такође открили да је донио више напуњених шаржера, а купио је и 50 метака на дан када је пуцао у Трампа.

Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца

Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца

Власти су пронашле панцир у његовом аутомобилу и још једну застарјелу експлозивну направу у његовој кући. Током протеклих неколико мјесеци тамо је примио неколико пакета, укључујући и неке који су имали потенцијално опасан материјал.

Пуцњава је покренула озбиљна питања зашто полиција није успјела да спријечи човјека да се попне на кров и отвори ватру. У току је више истрага о безбједносним пропустима, укључујући истрагу генералног инспектора Одјељења за унутрашњу безбједност о поступању тајне службе.

Локална полиција примијетила је Крукса на маргинама митинга, како хода носећи велики ранац и гледајући у сочиво даљиномера према крововима иза бине на којој је предсједнички кандидат касније стајао, рекли су званичници АП-у.

Томас Метју Крукс написао је, како амерички медији наводе, језиву онлајн поруку која је наговијестила његове злокобне планове за дан конвенције републиканаца у Пенсилванији када је убио и једну особу и тешко ранио још двије.

"13. јула биће моја премијера, гледајте како се све одвија“, наводно је написао 20-годишњи нападач на Стиму, популарној онлајн платформи на којој комуницирају гејмери, пренио је "Фокс њуз".

Ово је ухапшени таксиста који је возио убицу српског полицајца

Ово је ухапшени таксиста који је возио убицу српског полицајца

Тај наговјештај откривен је америчким сенаторима током јучерашњег брифинга највиших званичника надлежних за спровођење закона, преноси "Нова".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: