Медији тврде

Ово је ухапшени таксиста који је возио убицу српског полицајца

  • Извор: Курир
  • 18.07.2024. 22:33

Таксиста Митхат Хаџић из Тутина ухапшен је након пуцњаве у Лозници када је његова муштерија испалила ватру на полицајце Николу Крсмановића (34) и његовог старијег колегу Вјекослава И. (50) који су их претходно зауставили и покушали да одраде редовну контролу граничног пункта.

Злочин се, подсјетимо, догодио синоћ око 23.50 сати приликом контроле возила на граничном контролном пункту у Липничком Шору у Лозници. Полицајци су зауставили возило марке мерцедес којим је управљао таксиста Митхат Хаџић из Тутина, али је особа које је била у путничком возилу испалила ватру у њиховом правцу, пише "Курир".

Никола је од задобијених повреда преминуо, док је његов старији колега Вјекослав тешко повријеђен, али се налази ван животне опасности.

Тукао мајку, оца и бабу па на улици ударао кога је стигао: У станици ударао главом у зид

Тукао мајку, оца и бабу па на улици ударао кога је стигао: У станици ударао главом у зид

Како је пренио "Санџак данас" становници Тутина су у шоку након вијести да је њихов суграђанин превозио убицу полицајца и да је умијешан у злочин.

"Није изгледао као криминалац, једино што смо лоше чули о њему јесте да је превозио мигранте из Тутина до граничног прелаза", каже један од мјештана за овај портал и додаје:

"Мислим да је само био на погрешном мјесту, мада ће истрага показати да ли је био умијешан. Колико га ми познајемо, мислим да није знао. Хтио је сигурно да заради, одавдје таксисти раде често даље релације. Те вожње коштају неколико стотина евра".

Други комшија се потом надовезао и рекао да и Митхатова два рођена брата такође, раде као такси превозници, али углавном по граду.

Фатон побјегао из затвора па објавио видео прије убиства полицајца: Завршио сам

Фатон побјегао из затвора па објавио видео прије убиства полицајца: Завршио сам

"Сигурно је убица тражио неког да га превезе. Зашто баш њега, то нам је сумњиво. Ипак, сматрам да Митхат није способан за то да свјесно вози наоружану особу. Због превоза миграната смо га често осуђивали, мислим да већ годину дана не ради ни то. Чули смо да је за ту конкретну вожњу требало да добије 450 евра, жао ми је што му се то десило", навео је комшија.

Подсјетимо, убица је након пуцњаве побјегао и за њим се и даље интензивно трага, а пронађен је пасош албанског држављанина Хајрзија Артана који се пре неколико сати јавио преко појединих медија из Њемачке и навео да је то заправо урадио њен брат Фатон који је прије десет дана побјегао из затвора.

Више јавно тужилаштво у Шапцу које води истрагу поводом убиства српског полицајца огласили су се за "Курир", гдје су између осталог навели да је осумњиченом таксисти одређено задржавање до 48 сати од стране Основног јавног тужилаштва у Лозници због кривичног дјела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Док је министар полиције Ивица Дачић у једном од обраћања јавности рекао је да се осумњичени Митхата Хаџића сумњичи да је осумњиченог аутомобилом тутинских регистрационих ознака преузео у Прешеву и возио у правцу Лознице.

Пратите нас и путем Вибера