Лозница

Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца

  • Извор: РТС
  • 18.07.2024. 19:24

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић рекао је да је обишао рањеног полицајца Вјекослава Илића и да је он у свесном стању и да се осјећа добро.

Васиљевић је рекао и шта му је Илић испричао.

"Видјели су 'мерцедес' тутинских регистарских ознака. Њима је то било сумњиво, пошли су за возилом, укључили свјетлосну сигнализацију. Возило је стало километар и по даље. Полицајци су изашли из возила и тражили лична документа, била је то рутинска контрола", рекао је Васиљевић.

Истиче да није одмах дошло до пуцњаве, и возач и сувозач су дали лична документа. Поштујући правила полицајци су захтијевали да једно лице изађе - сувозач, а друго лице је остало у возилу.

Откривено ко је ухапшен у Бијељини

Откривено ко је ухапшен у Бијељини

"Сувозач је изашао, лице се понашало уобичајено у смислу гестикулације, било је насмијано, полицајац Илић је био са лијеве стране, у зони возача да би га држао под контролом. Непосредно послије почетка контроле лица зачули су се пуцњи, то је било у задњем дијелу возила", испричао је Васиљевић.

Наводи да је нападач опалио неколико метака ка полицајцу Илићу и да га је погодио у десно раме.

"Како сам каже (Илић) врло тешко, али успио је да репетира пиштољ и упутио неколико хитаца према том лицу", навео је Васиљевић.

Нема информације да ли је нападач рањен. Илић је, такође, рекао да нападач није знао, или није хтио да говори српски језик.

Васиљевић је рекао идентитет убице полицајца Николе Крсмановића у близини Лознице још није "са сигурношћу потврђен" иако су на мјесту напада нађени косовски пасош и њемачка лична карта на име Артана Хајзирија.

У Лозници у суботу дан жалости због убиства полицајца

У Лозници у суботу дан жалости због убиства полицајца

Васиљевић је рекао да МУП Србије "одлично сарађује" са полицијом Републике Српске у потрази за осумњиченим, као и да су успоставили сарадњу с полицијама БиХ и Хрватске као и са представницима међународних институција на Косову и Метохији.

"На основу њемачке личне карте нађене на мјесту терористичког акта, контактирали смо преко Интерпола и немачку полицију", рекао је помоћник директора полиције. По његовим ријечима, јаке полицијске снаге и даље претражују терен око Дрине а у потрази су ангажовани и хеликоптери, дронови и термовизијски уређај, преноси "РТС".

Полицајац Никола Крсмановић убијен је јутрос код Лознице, а јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем. На лицу мјеста полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991). Објављена је и његова фотографија. На терену припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)