Njujork Tajms i Vašington Post

Mediji: Američke službe u srijedu znale da će Vagnerovci krenuti u oružanu pobunu

  • Извор: Кликс
  • 25.06.2023. 08:50

Američke obavještajne agencije otkrile su u srijedu znakove Prigožinovih planova o pobuni u Rusiji, pišu Njujork Tajms i Vašington Post.

Američke obavještajne agencije uočile su prije nekoliko dana znakove da se vođa “Vagnera” Jevgenij Prigožin sprema pobuniti protiv ruskog establišmenta, izvijestili su američki mediji u subotu.

Zvaničnici obavještajnih službi održali su brifinge u Bijeloj kući, Pentagonu i na Kapitol Hilu o potencijalnim nemirima u nuklearno naoružanoj Rusiji, cijeli dan prije nego što je pobuna izbila u subotu, izvijestili su Vašington Post i Njujork Tajms.

Prigožin napustio Rostov: Ulice ponovo otvorene za saobraćaj

Prigožin napustio Rostov: Ulice ponovo otvorene za saobraćaj

Špijunske agencije su sredinom juna prvi put počele pratiti naznake da Prigožin i njegove snage plaćenika namjeravaju krenuti protiv ruskog vojnog vodstva.

Njujork Tajms je napisao da su informacije do sredine ove sedmice bile čvrste i alarmantne, što je dovelo do velikog broja sastanaka u SAD-u.

Dok su američki obavještajni funkcioneri otkrivali informacije da Prigožin priprema vojnu akciju, postajali su zabrinuti zbog haosa u zemlji s moćnim nuklearnim arsenalom.

Amerika odgađa sankcije protiv

Amerika odgađa sankcije protiv "Vagnera"?

Američke obavještajne agencije vjeruju da je sam ruski predsjednik Vladimir Putin bio obaviješten da Prigožin, nekad bliski saveznik, planira pobunu najmanje dan prije nego što se i dogodila.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.