Париз

Француски посланик: Испоруке западног оружја Кијеву уништавају Украјину

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2024. 13:23

Испорука западног оружја Кијеву, нарочито из Француске, не само да не штити Украјину, већ распирује сукоб и води ка крајњем уништењу те земље, изјавио је Никола Дипон Ењан, посланик француске Народне скупштине и лидер партије Устани, Француска.

"Оштро се противим тим испорукама. Водећи неморалан рат преко посредника, ми не бранимо Украјину, већ водимо ка њеном уништењу", рекао је Дипон Ењан за телевизију "Парламентарни канал".

Према његовим ријечима, предсједник Украјине Владимир Зеленски наставља сукоб према наређењима САД.

"Корумпирана власт Зеленског наставља са ратом под притиском САД, које само желе да виде колапс Европе. Плаћамо гас по четири пута већој цијени и суочавамо се са економским и пољопривредним кризама, док се ситуација у Украјини могла ријешити споразумом", навео је Дипон Ењан, уз напомену да је такав споразум могао да предвиђа демилитаризацију и неутралност Украјине.


Општина Пале суфинансира боравак дјеце у вртићима

Општина Пале суфинансира боравак дјеце у вртићима

Дипон Ењан је нагласио да Запад распирује сукоб упркос томе што је свјестан да ће се на крају постићи споразум са Русијом.

Он је оцијенио као "фикцију" наводе који се често чују на Западу да Русија планира да нападне балтичке земље и Пољску.

Дипон Ењан вјерује да ситуација у Украјини захтијева компромис и да би Француска требала да буде страна која ће искорачити и предложити дугорочно мирно рјешење, пренио је ТАСС.

Москва је у више наврата наглашавала да западна помоћ Кијеву неће утицати на испуњење циљева Русије који су постављени за руску специјалну војну операцију у Украјини. 

Пратите нас и путем Вибера