Pariz

Francuski poslanik: Isporuke zapadnog oružja Kijevu uništavaju Ukrajinu

  • Izvor: SRNA
  • 23.01.2024. 13:23

Isporuka zapadnog oružja Kijevu, naročito iz Francuske, ne samo da ne štiti Ukrajinu, već raspiruje sukob i vodi ka krajnjem uništenju te zemlje, izjavio je Nikola Dipon Еnjan, poslanik francuske Narodne skupštine i lider partije Ustani, Francuska.

"Oštro se protivim tim isporukama. Vodeći nemoralan rat preko posrednika, mi ne branimo Ukrajinu, već vodimo ka njenom uništenju", rekao je Dipon Еnjan za televiziju "Parlamentarni kanal".

Prema njegovim riječima, predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski nastavlja sukob prema naređenjima SAD.

"Korumpirana vlast Zelenskog nastavlja sa ratom pod pritiskom SAD, koje samo žele da vide kolaps Еvrope. Plaćamo gas po četiri puta većoj cijeni i suočavamo se sa ekonomskim i poljoprivrednim krizama, dok se situacija u Ukrajini mogla riješiti sporazumom", naveo je Dipon Еnjan, uz napomenu da je takav sporazum mogao da predviđa demilitarizaciju i neutralnost Ukrajine.


Opština Pale sufinansira boravak djece u vrtićima

Opština Pale sufinansira boravak djece u vrtićima

Dipon Еnjan je naglasio da Zapad raspiruje sukob uprkos tome što je svjestan da će se na kraju postići sporazum sa Rusijom.

On je ocijenio kao "fikciju" navode koji se često čuju na Zapadu da Rusija planira da napadne baltičke zemlje i Poljsku.

Dipon Еnjan vjeruje da situacija u Ukrajini zahtijeva kompromis i da bi Francuska trebala da bude strana koja će iskoračiti i predložiti dugoročno mirno rješenje, prenio je TASS.

Moskva je u više navrata naglašavala da zapadna pomoć Kijevu neće uticati na ispunjenje ciljeva Rusije koji su postavljeni za rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. 

Pratite nas i putem Vibera