МУП Србије

Локализовани пожари на Видличу, активан пожар код Ушћа

  • 30.08.2024. 08:10

На територији Републике Србије у посљедња 24 часа припадници Сектора за ванредне ситуације МУП били су ангажовани на 108 пожара на отвореном простору.

Пожар на планини Видлич, гд‌је је пожар захватио суву траву и ниско растиње, површине од око 2.500 хектара, локализован је у четвртак у 9.10 сати, саопштио је МУП.

Такође, пожар у мјесту Станча код Краљева је локализован, док је још активан пожар у Краљеву код Ушћа који је са три стране под контролом, а четврта се налази на неприступачном терену у котлини.

Интервенишу припадници ВСЈ Краљево, Ушће, Рашка, Копаоник, Врњачка Бања, Нови Пазар и Чачак, укупно 25 ватрогасаца -спасилаца са 10 возила и 10 радника “Србијашуме“ са 4 возила и 2 ватрогасца ДВД Студеница са возилом.

Нема угрожених стамбених објеката и становништва, објављено је на Фејсбук страници МУП-а.

Пожар у Жагубици код Пожаревца је заокружен са свих страна, а ватрогасци-спасиоци ће и данас обилазити и контролисати опожарени дио.

Ситуација код пожара у Кучеву, као и на локацији Бањска Стена, општина Бајина Башта, је знатно повољнија.

Ради се на локализацији пожара, као и на опкољавању обода пожара уз све мјере обезбјеђења.

Пожари у Бору на планини Стол и у атару села Душановац код Неготина и месту Бељан код Кладова су угашени, као и пожар у мјесту Лалинац код Ниша, мјесту Меминац код Пожаревца и у Житорађи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: