MUP Srbije

Lokalizovani požari na Vidliču, aktivan požar kod Ušća

  • 30.08.2024. 08:10

Na teritoriji Republike Srbije u posljednja 24 časa pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP bili su angažovani na 108 požara na otvorenom prostoru.

Požar na planini Vidlič, gd‌je je požar zahvatio suvu travu i nisko rastinje, površine od oko 2.500 hektara, lokalizovan je u četvrtak u 9.10 sati, saopštio je MUP.

Takođe, požar u mjestu Stanča kod Kraljeva je lokalizovan, dok je još aktivan požar u Kraljevu kod Ušća koji je sa tri strane pod kontrolom, a četvrta se nalazi na nepristupačnom terenu u kotlini.

Intervenišu pripadnici VSJ Kraljevo, Ušće, Raška, Kopaonik, Vrnjačka Banja, Novi Pazar i Čačak, ukupno 25 vatrogasaca -spasilaca sa 10 vozila i 10 radnika “Srbijašume“ sa 4 vozila i 2 vatrogasca DVD Studenica sa vozilom.

Nema ugroženih stambenih objekata i stanovništva, objavljeno je na Fejsbuk stranici MUP-a.

Požar u Žagubici kod Požarevca je zaokružen sa svih strana, a vatrogasci-spasioci će i danas obilaziti i kontrolisati opožareni dio.

Situacija kod požara u Kučevu, kao i na lokaciji Banjska Stena, opština Bajina Bašta, je znatno povoljnija.

Radi se na lokalizaciji požara, kao i na opkoljavanju oboda požara uz sve mjere obezbjeđenja.

Požari u Boru na planini Stol i u ataru sela Dušanovac kod Negotina i mestu Beljan kod Kladova su ugašeni, kao i požar u mjestu Lalinac kod Niša, mjestu Meminac kod Požarevca i u Žitorađi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: