НЕДЈЕЉА У 20:30

СЕНКЕ: Лутајуће душе

  • Извор: АТВ
  • 08.03.2024. 19:33

'Сенке' је македонски филм из 2007. године у режији и према сценарију Милча Манчевског.

Прича прати успјешног младог доктора, Лазара Перкова, који наизглед има све - ожењен је прелијепом женом, има дијете, и чини се сва овоземаљска задовољства. Његови пријатељи га зову 'Лаки', али изгледа да његова срећа није тако велика. Он је у оковима мајке, оца и незаинтересоване жене – његов сваки дан је исти, све док једног дана не доживи озбиљну саобраћајну несрећу. Након опоравка, Лазар почиње да јасно види изгубљене душе, које нису пронашле свој мир на другом свијету, и настоји како да им помогне.

Филм је био македонски кандидат за награду на 80. додјели Оскара, али није прошао у избор пет најбољих филмова, а премијерно је приказан на Међународном филмском фестивалу у Торонту. Критика је, као и са већином његових филмова, имала само ријечи хвале, а назвали су га и његовим најамбициознијим филмом, који је остао упамћен као најгледанији у македонској кинематографији.

'Сенке' – недјеља у 20 часова и 30 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм