Мјештани шокирани

Мук у селу након хапшења свештеника Дарка: ''То нам је четврти, једног су ухватили са љубавником''

  • Извор: Агенције
  • 17.09.2024. 20:32

Мало хрватско насеље Перушић Бенковачки гдје је ухапшен свештеник, удаљено свега неколико минута од Бенковца, данас је било тихо.

На улици нема ни пса. На једином асфалтираном путу, који дијели Горњи од Доњег Перушића, ријетко прође и ауто. Испод насеља виногради и оранице с ливадама, а изнад кућа огорјели крш.

Црква се налази тачно на средини насеља. Управо су пред том малом црквом Узнесења Блажене Дјевице Марије прошле сриједе шесторица полицајаца привела Дарка Марушића, локалног свештеника, након што су одрадили претрес црквених просторија и одузели два компјутера, лаптоп, мобилне телефоне, УСБ... Одведен је пред шокираним вјерницима док се припремао за посљедњи испраћај једног мјештанина.

Дон Дарко (39) је ухапшен због оптужби за наводно сексуално узнемиравање тинејџерке која има 16 година.

"Не бих ништа хтио да коментаришем јер прије свега апсолутно ништа не знам. Чуо сам да су га покупили прије обреда, а зашто не знам. Све што сам знам је 'рекла казала' и зато не желим ништа да коментаришем нити да улазим у то. Нека полиција одради своје, није на мени да закључујем“, рекао је кратко бенковачки градоначелник Томислав Булић, преноси Задарски.

Свештеник ухапшен на сахрани: Узнемиравао малољетницу

Свештеник ухапшен на сахрани: Узнемиравао малољетницу

Становници су шокирани. Двоје мјештана, које је екипа новинара срела испред "мобилне продавнице" јер Перушић Бенковачки праву трговину нема, радо су пристали на разговор.

"Ја немам ниједне ружне ријечи за дон Дарка. Млад и фин човјек. Веома је културан. Баш смо вољели његове проповиједи јер никад нису биле предуге већ животне. Стварно сам вољела ићи на његове мисе и мислим да је био један од најбољих које смо до сада имали“, рекла је Ведранка Пешут која из Загреба сваке године на јесен дође у бербу маслина.

Са њом се слаже мјештанин који је желио да остане анониман.

"Одличан човјек. Диван! Ево, искрено, ја сам вјерник и по мом мишљењу био је врхунски жупник, најбољи до сад. И за бабу Манду и за академског грађанина био је приступачан и увијек ту за помоћ. Био сам с њим добар, мислим, живим ту близу па смо се и виђали. Али свако од нас има мрачну страну, ако је то све истина што се прича, немам ријечи. Знам да у сваком од нас има демона“, говори мјештанин.

Коментарисао је и оптужбе.

"Не желим се стављати у позицију да вјерујем или не вјерујем. Нека буде шта буде. Свако је свога дјела господар“, наводи мјештанин и додаје да је шокиран.

Паук дигао луксузни ауто бившег министра

Паук дигао луксузни ауто бившег министра

Додаје како се свештеник за шест година, колико је провео у служби у Перушићу, није много дружио с мјештанима. Био је доста повучен и често сам у жупном двору.

"Ако би га неко позвао, наравно да би дошао на неколико минута да помогне или одради нешто везано за цркву, али углавном се није могао видјети. Био је везан уз Земуник, одакле су му отац и мати, а имао је и своју екипицу моториста па би с њима знао ићи у вожње. Знате, нама је ово четврти свештеник кога смо промијенили, први се скинуо из службе јер се заљубио и оженио, другог су баш полицајци ухватили у чину с хомосексуалним партнером, трећи је љубовао са женом у селу и ево сад овај... Има нешто овдје очигледно. Нека зла вода“, закључује мјештанин и додаје да му срећом нико од остатка породице не живи у Перушићу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм