Ужас

У Хрватској ухапшен свештеник због сумње да је узнемиравао дјевојку (16)

  • Извор: Индекс
  • 17.09.2024. 11:20

Шесторица су полицајаца, тројица из Задра и тројица из Шибеника, претресла цркву Узнесења Блажене Дјевице Марије и жупни уред дон Дарка Марушића, свештеника у жупи Перушић Бенковачки.

Национал пише да се све догодило пред очима неколико мјештана који су дошли пред цркву јер је свештеник требао предводити испраћај једног покојника.

Умјесто дон Марушића на испраћај покојника хитно је потом позван свештеник из жупе у Обровцу. Двоје мјештана Перушића Бенковачког је позвано свједочити претресу жупног уреда и цркве.

Национал пише да се ради о досад незапамћеном догађају, "не само у том малом мјесту с једва стотинак становника, неколико километара удаљеном од Бенковца, већ и на нивоу Хрватске".

Свештеник је, пише Национал, пријављен да је сексуално узнемиравао 16-годишњу дјевојку.

Контејнери и смеће на тротоарима: Погледајте за шта се залагао Станивуковић 2018., а како то изгледа данас, појавио се снимак

Контејнери и смеће на тротоарима: Погледајте за шта се залагао Станивуковић 2018., а како то изгледа данас, појавио се снимак

Полиција је наводно о свом поступању обавијестила Надбискупију, али тек уочи самог претреса, пише Национал.

Полиција је претресла цркву и жупни уред, одузела два компјутера, лаптоп, мобителе и УСБ-ове, а потом свештеника одвела у притвор.

Четири дана касније Надбискупија је на недјељну мису као замјену послала Марија Карадакића, једног од својих секретара, који је проповиједао о борби против Сотоне и тјелесних задовољстава.

Из полиције кажу да због заштите идентитета жртве не желе износити детаље случаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.