Mještani šokirani

Muk u selu nakon hapšenja sveštenika Darka: ''To nam je četvrti, jednog su uhvatili sa ljubavnikom''

  • Izvor: Agencije
  • 17.09.2024. 20:32

Malo hrvatsko naselje Perušić Benkovački gdje je uhapšen sveštenik, udaljeno svega nekoliko minuta od Benkovca, danas je bilo tiho.

Na ulici nema ni psa. Na jedinom asfaltiranom putu, koji dijeli Gornji od Donjeg Perušića, rijetko prođe i auto. Ispod naselja vinogradi i oranice s livadama, a iznad kuća ogorjeli krš.

Crkva se nalazi tačno na sredini naselja. Upravo su pred tom malom crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije prošle srijede šestorica policajaca privela Darka Marušića, lokalnog sveštenika, nakon što su odradili pretres crkvenih prostorija i oduzeli dva kompjutera, laptop, mobilne telefone, USB... Odveden je pred šokiranim vjernicima dok se pripremao za posljednji ispraćaj jednog mještanina.

Don Darko (39) je uhapšen zbog optužbi za navodno seksualno uznemiravanje tinejdžerke koja ima 16 godina.

"Ne bih ništa htio da komentarišem jer prije svega apsolutno ništa ne znam. Čuo sam da su ga pokupili prije obreda, a zašto ne znam. Sve što sam znam je 'rekla kazala' i zato ne želim ništa da komentarišem niti da ulazim u to. Neka policija odradi svoje, nije na meni da zaključujem“, rekao je kratko benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić, prenosi Zadarski.

Sveštenik uhapšen na sahrani: Uznemiravao maloljetnicu

Sveštenik uhapšen na sahrani: Uznemiravao maloljetnicu

Stanovnici su šokirani. Dvoje mještana, koje je ekipa novinara srela ispred "mobilne prodavnice" jer Perušić Benkovački pravu trgovinu nema, rado su pristali na razgovor.

"Ja nemam nijedne ružne riječi za don Darka. Mlad i fin čovjek. Veoma je kulturan. Baš smo voljeli njegove propovijedi jer nikad nisu bile preduge već životne. Stvarno sam voljela ići na njegove mise i mislim da je bio jedan od najboljih koje smo do sada imali“, rekla je Vedranka Pešut koja iz Zagreba svake godine na jesen dođe u berbu maslina.

Sa njom se slaže mještanin koji je želio da ostane anoniman.

"Odličan čovjek. Divan! Еvo, iskreno, ja sam vjernik i po mom mišljenju bio je vrhunski župnik, najbolji do sad. I za babu Mandu i za akademskog građanina bio je pristupačan i uvijek tu za pomoć. Bio sam s njim dobar, mislim, živim tu blizu pa smo se i viđali. Ali svako od nas ima mračnu stranu, ako je to sve istina što se priča, nemam riječi. Znam da u svakom od nas ima demona“, govori mještanin.

Komentarisao je i optužbe.

"Ne želim se stavljati u poziciju da vjerujem ili ne vjerujem. Neka bude šta bude. Svako je svoga djela gospodar“, navodi mještanin i dodaje da je šokiran.

Pauk digao luksuzni auto bivšeg ministra

Pauk digao luksuzni auto bivšeg ministra

Dodaje kako se sveštenik za šest godina, koliko je proveo u službi u Perušiću, nije mnogo družio s mještanima. Bio je dosta povučen i često sam u župnom dvoru.

"Ako bi ga neko pozvao, naravno da bi došao na nekoliko minuta da pomogne ili odradi nešto vezano za crkvu, ali uglavnom se nije mogao vidjeti. Bio je vezan uz Zemunik, odakle su mu otac i mati, a imao je i svoju ekipicu motorista pa bi s njima znao ići u vožnje. Znate, nama je ovo četvrti sveštenik koga smo promijenili, prvi se skinuo iz službe jer se zaljubio i oženio, drugog su baš policajci uhvatili u činu s homoseksualnim partnerom, treći je ljubovao sa ženom u selu i evo sad ovaj... Ima nešto ovdje očigledno. Neka zla voda“, zaključuje mještanin i dodaje da mu srećom niko od ostatka porodice ne živi u Perušiću.

Pratite nas i putem Vibera