Подигнута оптужница

Свештеник силовао дијете и немоћну особу, само пребачен на другу позицију

  • Извор: Слободна Далмација
  • 08.08.2024. 08:06

Подигнута је оптужница због силовања дјетета и немоћне особе, а оптужени свештеник из околине Сплита, терети се да је кривична дјела починио прије више од двије деценије.

Полиција је, наиме, спровела истрагу и пријавила свештеника, који данас има 72 године. Истрага и пријава су услиједили у марту 2023. Од тада су пред сплитским Жупанијским државним тужилаштвом радили на случају, испитивали потенцијалне свједоке, али и директно укључене у предмет.

На крају је замјеница жупанијске државне тужитељице, која иначе води баш овакве случајеве, у консултацијама са шефовима подигла оптужницу против времешног свештеника. Он се терети да је починио "продужено кривично дјело сполног односа с дјететом и продужено кривично дјело сполног односа с немоћном особом.

У Лондону ухапшено још 15 особа које су учествовале у нередима

У Лондону ухапшено још 15 особа које су учествовале у нередима

Према оптужници, окривљени се терети да је прво продужено кривично дјело починио током 2002. и 2003. године, док је продужено кривично дјело сполног однса с немоћном особом починио током 2006 и 2007. године на подручју Сплитско-далматинске жупаније. За прво кривично дјело њему пријети између једне и осам година затвора, а за друго између шест мјесеци и пет година, пренијела је Слободна Далмација. 

Оптужница тек треба да постане правоснажна, а затим ће бити додијељена неком од судија Жупанијског суда у Сплиту. Суђење ће очекивано, бити затворено за јавност до саме објаве пресуде.

Имајући у виду да није ријеч о притворском предмету, свештеник није ни удаљен са посла нити екскомунициран, тек је добио премјештај на знатно мање експонирано мјесто, цијели поступак са жалбама може трајати годинама.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)