Užas

U Hrvatskoj uhapšen sveštenik zbog sumnje da je uznemiravao djevojku (16)

  • Izvor: Indeks
  • 17.09.2024. 11:20

Šestorica su policajaca, trojica iz Zadra i trojica iz Šibenika, pretresla crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i župni ured don Darka Marušića, sveštenika u župi Perušić Benkovački.

Nacional piše da se sve dogodilo pred očima nekoliko mještana koji su došli pred crkvu jer je sveštenik trebao predvoditi ispraćaj jednog pokojnika.

Umjesto don Marušića na ispraćaj pokojnika hitno je potom pozvan sveštenik iz župe u Obrovcu. Dvoje mještana Perušića Benkovačkog je pozvano svjedočiti pretresu župnog ureda i crkve.

Nacional piše da se radi o dosad nezapamćenom događaju, "ne samo u tom malom mjestu s jedva stotinak stanovnika, nekoliko kilometara udaljenom od Benkovca, već i na nivou Hrvatske".

Sveštenik je, piše Nacional, prijavljen da je seksualno uznemiravao 16-godišnju djevojku.

Kontejneri i smeće na trotoarima: Pogledajte za šta se zalagao Stanivuković 2018., a kako to izgleda danas, pojavio se snimak

Kontejneri i smeće na trotoarima: Pogledajte za šta se zalagao Stanivuković 2018., a kako to izgleda danas, pojavio se snimak

Policija je navodno o svom postupanju obavijestila Nadbiskupiju, ali tek uoči samog pretresa, piše Nacional.

Policija je pretresla crkvu i župni ured, oduzela dva kompjutera, laptop, mobitele i USB-ove, a potom sveštenika odvela u pritvor.

Četiri dana kasnije Nadbiskupija je na nedjeljnu misu kao zamjenu poslala Marija Karadakića, jednog od svojih sekretara, koji je propovijedao o borbi protiv Sotone i tjelesnih zadovoljstava.

Iz policije kažu da zbog zaštite identiteta žrtve ne žele iznositi detalje slučaja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.