Саопштење

Суспендован полицијски инспектор због недоличног понашања; Огласио се МУП

  • Извор: АТВ
  • 06.08.2024. 16:15

Полицијски инспектор МУП-а Републике Српске Предраг К. суспендован с посла због насилничке вожње и бахатог понашања према колеги који га је затекао у саобраћајном прекршају.

"Предраг К. је починио прекршаје из члана 24. Закона о јавном реду и миру (Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција и по члану 41., тачка 1., став г.) и ђ.) Закона о безбједности саобраћаја Републике Српске (насилничка вожња)“, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Како су навели, полицијски службеник је суспендован и против њега је упућена иницијатива за покретање дисциплинског поступка.

"Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић похвалили су професионалан рад и проактивну реакцију полицијских службеника Полицијске управе Бањалука, истичући да су сви припадници Министарства унутрашњих послова Српске дужни да поштују постојеће законске прописе. Они су најоштрије осудили било какав вид насилничког и незаконитог понашања припадника МУП-а, истичући да се оно неће толерисати“, наведено је у саопштењу МУП-а.

Полицијски инспектор пред суспензијом због насилничке вожње и бјекства колеги

Полицијски инспектор пред суспензијом због насилничке вожње и бјекства колеги

Како су додали, Полицијска станица Бањалука Лазарево доставила је данас Основном суду у Бањалуци Захтјев за покретање прекршајног поступка против П.К. из Бањалуке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.