Saopštenje

Suspendovan policijski inspektor zbog nedoličnog ponašanja; Oglasio se MUP

  • Izvor: ATV
  • 06.08.2024. 16:15

Policijski inspektor MUP-a Republike Srpske Predrag K. suspendovan s posla zbog nasilničke vožnje i bahatog ponašanja prema kolegi koji ga je zatekao u saobraćajnom prekršaju.

"Predrag K. je počinio prekršaje iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija i po članu 41., tačka 1., stav g.) i đ.) Zakona o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske (nasilnička vožnja)“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su naveli, policijski službenik je suspendovan i protiv njega je upućena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

"Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalili su profesionalan rad i proaktivnu reakciju policijskih službenika Policijske uprave Banjaluka, ističući da su svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske dužni da poštuju postojeće zakonske propise. Oni su najoštrije osudili bilo kakav vid nasilničkog i nezakonitog ponašanja pripadnika MUP-a, ističući da se ono neće tolerisati“, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Policijski inspektor pred suspenzijom zbog nasilničke vožnje i bjekstva kolegi

Policijski inspektor pred suspenzijom zbog nasilničke vožnje i bjekstva kolegi

Kako su dodali, Policijska stanica Banjaluka Lazarevo dostavila je danas Osnovnom sudu u Banjaluci Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv P.K. iz Banjaluke.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.