Лука

Сребреница: Ватра се шири, пожар немогуће гасити са земље

  • Извор: СРНА
  • 08.09.2024. 08:42

Шумски пожар који је избио прије неколико дана у Националном парку "Дрина" у рејону села Лука у општини Сребреница и даље се шири неприступачним тереном, стрминама и литицама изнад Перућачког језера на Дрини, потврђено је Срни у Територијалној ватрогасној јединици Сребреница.

Ватрогасци кажу да није могуће овај пожар гасити са земље јер је терен неприступачан и опасан за људе, као и за приступ технике.

Пожар захвата четинаре и ниско растиње.

Директор Националног парка Радомир Павловић каже да су тражили помоћ и да очекују да ће се данас у гашење пожара укључити и хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске и Оружаних снага БиХ.

Без струје око 6.000 становника Зворника

Без струје око 6.000 становника Зворника

Начелник за друштвене дјелатности општине Сребреница Адем Мехмедовић рекао је Срни да се ноћас вратио са пожаришта гдје у току ноћи дежурају ватрогасци и радници шумарства, Националног парка и мјештани и да се пожар и даље шири неприступачним тереном према Дрини и шири врлетима и литицама узводно, гдје нема никакве могућности за гашење.

"Прогласили смо ванредно стање за мјесну заједницу Лука. Јутрос смо упутили механизацију према том селу да проорава путеве и прави пресјеке у случају да ватра крене према селу. Припремили смо и објекте за евентуалну евакуацију становништва уколико буде потребе, јер постоји опасност од велике количине дима у селу", навео је Мехмедовић.

Дијете испало из аута усред вожње: Пролазник све снимио

Дијете испало из аута усред вожње: Пролазник све снимио

Он је истакао да се данас очекује укључивање хеликоптера Оружаних снага БиХ у гашење овог пожара.

На заустављању и спречавању ширења ватре када се приближи приступачном терену раде сребренички ватрогасци, који су непрекидно на терену, те радници шумарства и Националног парка, као и група мјештана и не дозвољавају ватри да се шири.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)