Luka

Srebrenica: Vatra se širi, požar nemoguće gasiti sa zemlje

  • Izvor: SRNA
  • 08.09.2024. 08:42

Šumski požar koji je izbio prije nekoliko dana u Nacionalnom parku "Drina" u rejonu sela Luka u opštini Srebrenica i dalje se širi nepristupačnim terenom, strminama i liticama iznad Perućačkog jezera na Drini, potvrđeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica.

Vatrogasci kažu da nije moguće ovaj požar gasiti sa zemlje jer je teren nepristupačan i opasan za ljude, kao i za pristup tehnike.

Požar zahvata četinare i nisko rastinje.

Direktor Nacionalnog parka Radomir Pavlović kaže da su tražili pomoć i da očekuju da će se danas u gašenje požara uključiti i helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i Oružanih snaga BiH.

Bez struje oko 6.000 stanovnika Zvornika

Bez struje oko 6.000 stanovnika Zvornika

Načelnik za društvene djelatnosti opštine Srebrenica Adem Mehmedović rekao je Srni da se noćas vratio sa požarišta gdje u toku noći dežuraju vatrogasci i radnici šumarstva, Nacionalnog parka i mještani i da se požar i dalje širi nepristupačnim terenom prema Drini i širi vrletima i liticama uzvodno, gdje nema nikakve mogućnosti za gašenje.

"Proglasili smo vanredno stanje za mjesnu zajednicu Luka. Jutros smo uputili mehanizaciju prema tom selu da proorava puteve i pravi presjeke u slučaju da vatra krene prema selu. Pripremili smo i objekte za eventualnu evakuaciju stanovništva ukoliko bude potrebe, jer postoji opasnost od velike količine dima u selu", naveo je Mehmedović.

Dijete ispalo iz auta usred vožnje: Prolaznik sve snimio

Dijete ispalo iz auta usred vožnje: Prolaznik sve snimio

On je istakao da se danas očekuje uključivanje helikoptera Oružanih snaga BiH u gašenje ovog požara.

Na zaustavljanju i sprečavanju širenja vatre kada se približi pristupačnom terenu rade srebrenički vatrogasci, koji su neprekidno na terenu, te radnici šumarstva i Nacionalnog parka, kao i grupa mještana i ne dozvoljavaju vatri da se širi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: