У Атини и на Крфу

Подигнута оптужница за убиства ''шкаљараца'': Беливук, Шарић и још 17 ''кавчана'' оптужени за 4 ликвидације!

  • 22.08.2024. 17:05

Јавно тужилаштво за организовани криминал у Београду данас је подигло оптужницу против 19 окривљених, за убиства извршеним у јануару 2020. године у Атини гдје су лишени живота вође шкаљарског клана Стеван Стаматовић и Игор Дедовић, као и убиствима на Крфу у јулу 2020. године када су лишени живота Алан Кожар и Дамир Хаџић.

Оптужница обухвата Вељка Беливука, Дарка Шарића, Милована Здравковића, Ратка Живковића, Стефана Андрејића, Драгана Томића, Марка Петковића, Владимира Мандића, Слободана Вујачића, Наташе Дедић, Благоја Гашића, Небојше Јанковића, Владимира Војновића, Душана Јовановића, Радета Стојићевића, Филипа Кнежевића, Милинка Брашњовића, Марка Станковића и Милоша Јеврића који се терете за извршење кривичног дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и два кривична дјела тешко убиство.

Као организатори су означени окривљени Вељко Беливук и Дарко Шарић као и Радоје Звицер, држављанин Републике Црне Горе против кога се због ових кривичних дјела води поступак у Грчкој, преноси Курир.

За седам оптужених лица је предложено суђење у одсуству и то: Милошу Јеврићу, Миловану Здравковићу, Ратку Живковићу, Стефану Андрејићу, Благоју Гашићу, Филипу Кнежевићу и Марку Станковићу док је за 12 окривљених предложено продужење притвора.

Оптужница је, између осталог, резултат заједничког истражног тима правосудних органа Србије и Грчке. Она је предата на потврђивање Вишем суду Посебно одјељење за организовани криминал у Београду.

На грчком острву Крф, да подсјетимо, 23. јула убијени су високопозиционирани припадници шкаљарског клана Алан Кожар и Дамир Хаџић.

Звицер, Шарић и Беливук организовали убиства четворице Шкаљараца!

Звицер, Шарић и Беливук организовали убиства четворице Шкаљараца!

Шкаљарци нису ни изашли из кола испред своје луксузне виле, а егзекутори су их изрешетали са 29 метака из "шкорпиона" и "калашњикова". Све је трајало само неколико секунди. Тада су погођени у главу, руке, ноге и стомак. Њихова тијела пронашла је масерка која је требало да их масира након што дођу са плаже.

Тада су код њих нађена лажна документа. Путовали су са пасошем Словеније - Кожар под именом Роберт Битенц, а Хаџић под именом Мартин Поспишек.

Претходно исте године, у јануару 2020, такође у Грчкој, и то у Атини, убијена су још двојица шкаљараца, Игор Дедовић и Стеван Стаматовић. Они су ликвидирани док су вечерали са супругама и децом у једном ресторану. У ресторан су ушетала четири мушкарца. Пришли су столу, распоредили се око њега, изговорили неколико ријечи на српском језику, а потом отворили ватру. Двоструко убиство догодило се наочиглед бројних очевидаца, извршиоце су снимиле камере.

Расвијетљена четири убиства: МУП Српске учествовао у међународној акцији

Расвијетљена четири убиства: МУП Српске учествовао у међународној акцији

Вељко Беливук и Небоша Јанковић саслушани су у априлу у Јавном тужилаштву за организовани криминал, у склопу истраге коју води Јавно тужилаштво за организовани криминал због убистава Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини у јануару 2020, као и ликвидација Алана Кожара и Дамира Хаџића у јулу исте године на острву Крф. Тада је требало да буде саслушан и Дарко Шарић, али је његово саслушање тада одложено.

Подсјетимо, истрагом су обухваћени и Милинко Брашњовић, ухапшен у Шпанији, као и Радоје Звицер који је у бјекству. Брашњовић се сумњичи да је био припадник криминалне групе коју су према наводима тужилаштва организовали Радоје Звицер, Вељко Беливук и Дарко Шарић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.