Црна Гора

Ово су Срби које су убили шкаљарци

  • Извор: Курир
  • 15.10.2024. 13:41

Црногорска полиција саопштила је да је поднијела кривичне пријаве против четворице припадника шкаљарског клана због сумње да су прије пет година у Црној Гори убили двојицу младића из Србије, а како "Курир" сазнаје, у питању су Вукашин Гошовић (21) и Филип Марјановић (23).

Подсјетимо, имена двојице младића налазила су се на црном списку несталих особа, који је испливао у јавност након хапшења криминалне групе осумњичених Вељка Беливука и Марка Миљковића. Наиме, послије разбијања београдске ћелије кавачког клана 4. фебруара 2021. године, откривено је да је у претходне двије године нестало много младића о чијој се судбини ништа не зна.

Мистериозни дронови 17 ноћи излуђивали Пентагон

Мистериозни дронови 17 ноћи излуђивали Пентагон

"За непуне двије године нестало је 10 лица и ово није коначан списак. Ми не можемо да тврдимо да су они убијени, али они нису нађени, ни породице не знају ништа о њима. Ја бих се просто изненадио да су живи", рекао је послије хапшења Беливуковог клана Богдан Пушић, тадашњи начелник Управе криминалистичке полиције.

Пет година касније, црногорска полиција расвијетлила је двоструко убиство и поднијела кривичне пријаве против осумњичених - Стефана Ðукића Мандића, Милана Брајовића, званог Фитиљ, Емила Тузовића и Горана Милашиновића.

Подсјетимо, Гошовић и Марјановић су посљедњи пут виђени када су 2019. године кренули из Србије у Црну Гору. Њих је, како је раније сама причала за медије, до границе аутомобилом одвезла мајка Филипа Марјановића. Она је тада потврдила да је знала да је њин син у криминалним пословима.

Познати музичар преминуо у 38. години: Повреда главе била кобна

Познати музичар преминуо у 38. години: Повреда главе била кобна

"Годинама се ништа није знало о њиховој судбини. Пошто се Вукашин Гошовић раније доводио у везу са Гораном Величковићем Гоксијем, како се сумња једном од жртава Беливуковог клана, постојале су индиције и да је овај младић жртва исте криминалне групе. Међутим, црногорска полиција сада је открила да иза њиховог убиства стоје шкаљарци који већ деценију воде сурови рат до истребљења са кавчанима, чији су дио, како се сумња, били и Беливук и његова екипа", објашњава неименовани извор "Курира".



Како су објавиле црногорске "Вијести", осумњичени за двоструко убиство двојице држављана Србије, Милан Брајовић и Горан Милашиновић, који се налазе у Управи за извршење кривичних санкција, су саслушани од стране специјалног тужиоца, док су осумњичени Емил Тузовић и Стефан Ђукић Мандић, недостижни државним органима, јер су лишени слободе у иностранству, због другог кривичног дјела и за њима је расписана потјерница. Подсјетимо, њих двојица су 2020. ухапшена у Украјини након што су, како се сумња, покушали да убију Радоја Звицера, вођу кавачког клана.

Играо финале са Новаком, па нестао: Кирјос открио да ли се враћа!

Играо финале са Новаком, па нестао: Кирјос открио да ли се враћа!

Као мотив убиства Гошовића и Марјановића, наводи се то што су припадници шкаљарског клана сматрали да су они учествовали у убиству њиховог сарадника З. Н.

"Припадници шкаљарског клана током 2019. године су у кући једног од њих, осумњиченог Милана Брајовића, у даниловградском насељу Јеленак, убили двојицу држављана Србије, Филипа М. и Вукашина Г, а њихова тијела потом сакрили", навели су извори "Вијести".


(Фото: Приватна архива)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.