Вертикала

Расвијетљена четири убиства: МУП Српске учествовао у међународној акцији

  • Извор: Агенције
  • 28.02.2024. 18:15

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске учествовало је у међународној акцији кодног имена "Вертикала" у којој је ухапшено више особа и расвијетљена четири убиства у Грчкој, потврђено је Срни у МУП-у Српске.

Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске лоцирала је и открила лажни идентитет Душана Јовановића Гибе, те потом алармирала Кантон Сарајево гдје је он ухапшен у септембру и био до прије мјесец дана у затвору у БиХ.

МУП Српске посредовао је са Службом за странце и МУП-ом Србије да он буде спроведен до границе, те да га преузме Србија 25. јануара од кад је у Србији у притвору.

Такође, МУП Српске прошле године је у септембру дошао до кључних информација које су помогле у лоцирању Милинка Брашњовића.

Медији у Србији јавили су да је ријеч о убиствима Алана Кожара, Дамира Хаџића, Стевана Стаматовића и Игора Дедовића у Атини и на Крфу, као и рањавању Стаматовићеве супруге Милеве.


ИЗУЗЕТНО УЗНЕМИРУЈУЋЕ: Насмрт претукли дечка јер је кренуо преко реда

ИЗУЗЕТНО УЗНЕМИРУЈУЋЕ: Насмрт претукли дечка јер је кренуо преко реда

Након вишегодишње истраге и интензивног оперативног заједничког рада са Европолом и Евроџастом, на територији Србије, Шпаније, Грчке и Републике Српске, ухапшени су муњевитом акцијом М. Б. (1982), Д. Ј. (1992), Д. Т. (1964), В. В. (1991), С. В. (1986), В. М. (1979), Н. Д. (1989), Р. С. (1963) и А. Р. (1980).

"Овим кривичним дјелима лишени су живота Алан Кожар, Дамир Хаџић, Игор Дедовић и Стеван Стаматовић и рањена је супруга Стевана Стаматовића“, истакао је начелник Управе криминалистичке полиције Србије Нинослав Цмолић.


Ова акција резултат је заједничког рада Јавног тужилаштва за организовани криминал, БИА, Европола, МУП Републике Србије, као и МУП Републике Српске, Краљевине Шпаније и Републике Грчке.

"Овом акцијом задат је озбиљан ударац организованом криминалу. Захвалио бих се свима који су у њој учествовали, као и министру Братиславу Гашићу, који нас је подржавао и омогућио све неопходно за неометан рад“, закључио је Цмолић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.