U Atini i na Krfu

Podignuta optužnica za ubistva ''škaljaraca'': Belivuk, Šarić i još 17 ''kavčana'' optuženi za 4 likvidacije!

  • 22.08.2024. 17:05

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv 19 okrivljenih, za ubistva izvršenim u januaru 2020. godine u Atini gdje su lišeni života vođe škaljarskog klana Stevan Stamatović i Igor Dedović, kao i ubistvima na Krfu u julu 2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić.

Optužnica obuhvata Veljka Belivuka, Darka Šarića, Milovana Zdravkovića, Ratka Živkovića, Stefana Andrejića, Dragana Tomića, Marka Petkovića, Vladimira Mandića, Slobodana Vujačića, Nataše Dedić, Blagoja Gašića, Nebojše Jankovića, Vladimira Vojnovića, Dušana Jovanovića, Radeta Stojićevića, Filipa Kneževića, Milinka Brašnjovića, Marka Stankovića i Miloša Jevrića koji se terete za izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i dva krivična djela teško ubistvo.

Kao organizatori su označeni okrivljeni Veljko Belivuk i Darko Šarić kao i Radoje Zvicer, državljanin Republike Crne Gore protiv koga se zbog ovih krivičnih djela vodi postupak u Grčkoj, prenosi Kurir.

Za sedam optuženih lica je predloženo suđenje u odsustvu i to: Milošu Jevriću, Milovanu Zdravkoviću, Ratku Živkoviću, Stefanu Andrejiću, Blagoju Gašiću, Filipu Kneževiću i Marku Stankoviću dok je za 12 okrivljenih predloženo produženje pritvora.

Optužnica je, između ostalog, rezultat zajedničkog istražnog tima pravosudnih organa Srbije i Grčke. Ona je predata na potvrđivanje Višem sudu Posebno odjeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.

Na grčkom ostrvu Krf, da podsjetimo, 23. jula ubijeni su visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana Alan Kožar i Damir Hadžić.

Zvicer, Šarić i Belivuk organizovali ubistva četvorice Škaljaraca!

Zvicer, Šarić i Belivuk organizovali ubistva četvorice Škaljaraca!

Škaljarci nisu ni izašli iz kola ispred svoje luksuzne vile, a egzekutori su ih izrešetali sa 29 metaka iz "škorpiona" i "kalašnjikova". Sve je trajalo samo nekoliko sekundi. Tada su pogođeni u glavu, ruke, noge i stomak. Njihova tijela pronašla je maserka koja je trebalo da ih masira nakon što dođu sa plaže.

Tada su kod njih nađena lažna dokumenta. Putovali su sa pasošem Slovenije - Kožar pod imenom Robert Bitenc, a Hadžić pod imenom Martin Pospišek.

Prethodno iste godine, u januaru 2020, takođe u Grčkoj, i to u Atini, ubijena su još dvojica škaljaraca, Igor Dedović i Stevan Stamatović. Oni su likvidirani dok su večerali sa suprugama i decom u jednom restoranu. U restoran su ušetala četiri muškarca. Prišli su stolu, rasporedili se oko njega, izgovorili nekoliko riječi na srpskom jeziku, a potom otvorili vatru. Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere.

Rasvijetljena četiri ubistva: MUP Srpske učestvovao u međunarodnoj akciji

Rasvijetljena četiri ubistva: MUP Srpske učestvovao u međunarodnoj akciji

Veljko Belivuk i Neboša Janković saslušani su u aprilu u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, u sklopu istrage koju vodi Javno tužilaštvo za organizovani kriminal zbog ubistava Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini u januaru 2020, kao i likvidacija Alana Kožara i Damira Hadžića u julu iste godine na ostrvu Krf. Tada je trebalo da bude saslušan i Darko Šarić, ali je njegovo saslušanje tada odloženo.

Podsjetimo, istragom su obuhvaćeni i Milinko Brašnjović, uhapšen u Španiji, kao i Radoje Zvicer koji je u bjekstvu. Brašnjović se sumnjiči da je bio pripadnik kriminalne grupe koju su prema navodima tužilaštva organizovali Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Darko Šarić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.