6 pacijenata hospitalizovano

Nakon nesreće u Mladenovcu 39 osoba u Urgentnom centru

  • Izvor: Tanjug
  • 29.05.2024. 21:10

Direktor Urgentnog centra Marko Еrcegovac rekao je danas da je stanje šestoro povrijeđenih koji su u toj ustanovi hospitalizovani poslije saobraćajne nesreći kod Mladenovca stabilno i da će se već sutra znati da li će biti otpušteni na kućno liječenje.

- Od 39 povređenih u današnjoj saobraćajnoj nesreći, samo je šest pacijenata hospitalizovano u našoj ustanovi, primarno sa povredama lica i glave, jedan pacijent samo ima povredu noge, tj. koljena, koji će ortoped ispratiti u sljedećih 24-48 sati, da bi se procijenilo da li ima indikacije za hiruršku intervenciju - izjavio je Еrcegovac.

Dodao je da su svi ostali svjesni, budni, dobrog opšteg stanja, da imaju posljedične glavobolje, koje su sada već korigovane na osnovu terapije koje su im u UC dali.

Snažno nevrijeme kod Tomislavgrada: Led na putu

Snažno nevrijeme kod Tomislavgrada: Led na putu

- Sada smo ih obišli, oni su stabilni. Realno je neophodno da otorinolaringolozi i maksilofacijalni hirurzi, kao i neurohirurzi naprave dodatne eksploracije i dodatno prate njihovo stanje i sutra i prekosutra pa ćemo na taj način biti jasno obaviješteni da li će biti otpušteni kući ili da li će nastaviti liječenje - rekao je Еrcegovac.

Kada je prijem povrijeđenih u nesreći u druge ustanove u pitanju, Еrcegovac je naveo da su dva pacijenta hospitalizovana i da su ih pregledali specijalisti ORL i maksilofacijalni hirurzi na Vojnomedicinskoj akademiji, ali da on nema informacije o njihovom stanju.

Rijetka situacija: Obračun tigra i lava

Rijetka situacija: Obračun tigra i lava

Ponovio je da je samo šest pacijenata imalo indikaciju za hospitalizaciju i za dalje praćenje stanja.

Vozač putničkog automobila poginuo je jutros u sudaru sa autobusom kod Mladenovca, a u Urgentni centar je dovezeno 39 osoba.

Povrijeđene je u Urgentnom centru obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je, gostujući na TV Prva, rekao da su svi kapaciteti usmjereni na dijagnostici preostalih pacijenata koji su u šoku, kako bi se odredilo ko od njih ostaje na liječenju, a ko može da ode na liječenje kod kuće.

U nesreći kod Banjaluke poginuo muškarac, poznat identitet

U nesreći kod Banjaluke poginuo muškarac, poznat identitet

Ministar je naveo da je najveći broj povreda u ovoj saobraćajci bio u predjelu glave i gornjih ekstremiteta.

Direktan sudar autobusa i terenskog automobila dogodio se oko 5:40 se na putu Mali Požarevac - Mladenovac ka naplatnoj rampi, a u nesreći su učestvovali džip i autobus Lasta na liniji 493.

Povrijeđeni su u Urgentni centar prevezeni vozilima hitne pomoći i privatnim automobilima.

Opravdano vraćanje mjerenja gledanosti u zakonske okvire

Opravdano vraćanje mjerenja gledanosti u zakonske okvire

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je, prema prvim izvještajima saobraćajne policije, za nesreću kod Mladenovca vjerovatno kriv vozač automobila koji se sudario sa autobusom.

Dačić je precizirao da je, prema informacijama koje je dobio od policije, vozač automobila skrenuo u suprotnu traku i udario direktno u autobus.

Čudne stvari se dešavaju u Marijupolju: More se povuklo za više od 100 metara!

Čudne stvari se dešavaju u Marijupolju: More se povuklo za više od 100 metara!

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević rekao je danas da je prema preliminarnim podacima saobraćajnu nesreću kod Mladenovca najvjerovatnije izazvao vozač automobila kada je prešao u suprotnu traku i naletio na autobus i dodao da će uviđaj pokazati da li je nesreća posljedica umora ili nekog drugog faktora.

Pratite nas i putem Vibera