На граничном прелазу

Два Албанца у истражном затвору јер су претукли два Хрвата

  • Извор: СРНА
  • 29.07.2024. 19:15

Двојици Албанаца одређен је истражни затвор због сумње да су у Конавлима претукли два хрватска држављана након несугласица у саобраћају, саопштило је Државно тужилаштво.

Истражни судија Жупанијског суда у Дубровнику одредио је истражни затвор четрдесетдвогодишњем и двадесеттрогодишњем албанским држављанима због опасности од бјекства и понављања кривичног дјела.

Они се сумњиче да су на граничном прелазу Карасовићи у суботу, 27. јула, више пута ударили тридесетдвогодишњег хрватског држављанина који је том приликом задобио повреде главе.

Објављен снимак бруталног пребијања оца и сина на хрватској граници

Објављен снимак бруталног пребијања оца и сина на хрватској граници

Сумња се да је млађи Албанац нанио тешке повреде педесетосмогодишњем држављанину Хрватске ударајући га по глави и тијелу.

Из тужилаштва су навели да се четрдесетдвогодишњак сумњичи за насилничко понашање, а двадесеттрогодишњак за насилничко понашање у стицају с кривичним дјелом тешке повреде.

Хрватски медији преносе како су отац и син из Конавала покушали су да заобиђу километарску колону како би дошли до своје куће, али су нападачи мислили да њих двојица желе да брже дођу до границе.

Отац и син брутално претучени на хрватској граници

Отац и син брутално претучени на хрватској граници

Полицијска управа дубровачко-неретванска саопштила је раније да је кривично пријавила оба албанска држављанина за насилничко понашање, а млађега и за наношење тешке повреде.

У полицији су додали да је сукоб избио због несугласица у саобраћају због гужве на саобраћајницама које воде према прелазу Карасовићи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Револуција 1917

    Серија: Револуција 1917

  • 21:00 Филм: Вероника је одлучила да умре (12+)

    Филм: Вероника је одлучила да умре (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм