Приведени Албанци

Објављен снимак бруталног пребијања оца и сина на хрватској граници

  • Извор: Агенције
  • 29.07.2024. 08:14

Отац и син испребијани су без разлога на граници Црне Горе и Хрватске, а полиција је привела двојицу Албанаца који се сумњиче да су физички напали двојицу мушкараца.

Како су раније јавили медији, група страних држављана, која је чекала у колони аутомобила на граници с Црном Гором, пребила је у суботу двојицу мушкараца, а ХРТ наводи да су страдали отац и син из Конавала који су покушали да заобиђу километарску колону како би дошли до своје куће. Међутим, нападачи су протумачили да се отац и син желе прогурати како би брже дошли до границе.

"Када су их видјели да возе другом траком, зауставили су их ови који су чекали на излазак из Хрватске, ваљда су мислили да желе преко реда на границу. Покушали су да им објасне да не иду на границу, већ кући, али ови су их напали. Десетак њих их је тукло. Стигла је полиција, привели су тројицу, а хитна је повријеђене одвела у болницу", испричао је читалац за Дубровачки вјесник.

Приведена су тројица нападача, а полиција је задржала двојицу албанских држављана у доби од 23 и 42 године. Против њих ће бити поднесена кривична пријава за наношење тешких тјелесних повреда.

Начелник Конавала Божо Ласић потврдио је како познаје жртве инцидента.

"Знам обојицу и гарантујем да они нису изазвали инцидент. Сви их у Конавлима знају, то су угледни људи. Жао ми је да се овакве ствари догађају, али бојим се да се ово може поновити. Зато сам и надлежним службама упутио захтјев да се на ГП Карасовић отвори још излаза према Црној Гори и да се систем софтверски појача како би процедура скенирања докумената ишла пуно брже", поручио је.

Огласила се и полиција

Над двојицом албанских држављана спроводи се криминалистичко истраживање због повређивања двојице мјештана Конавала током претицања колоне возила пред граничним прелазом, потврдили су накнадно у ПУ дубровачко-неретванској.

Дали су и неке детаље из службеног извјештаја.

"У суботу око 18,40 сати, код мјеста Бани у Конавлима, у близини граничног прелаза Карасовићи, више особа напало је двојицу Конављана од 58 и 32 године, од којих је старији задобио теже, а млађи лакше повреде", наводе у полицији.

Приведено је троје албанских држављана. Један од њих је пуштен, а над осталом двојицом спроводи се криминалистичко истраживање због насилничког понашања и наношења тјелесних повреда, додају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.