Na graničnom prelazu

Dva Albanca u istražnom zatvoru jer su pretukli dva Hrvata

  • Izvor: SRNA
  • 29.07.2024. 19:15

Dvojici Albanaca određen je istražni zatvor zbog sumnje da su u Konavlima pretukli dva hrvatska državljana nakon nesuglasica u saobraćaju, saopštilo je Državno tužilaštvo.

Istražni sudija Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor četrdesetdvogodišnjem i dvadesettrogodišnjem albanskim državljanima zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

Oni se sumnjiče da su na graničnom prelazu Karasovići u subotu, 27. jula, više puta udarili tridesetdvogodišnjeg hrvatskog državljanina koji je tom prilikom zadobio povrede glave.

Objavljen snimak brutalnog prebijanja oca i sina na hrvatskoj granici

Objavljen snimak brutalnog prebijanja oca i sina na hrvatskoj granici

Sumnja se da je mlađi Albanac nanio teške povrede pedesetosmogodišnjem državljaninu Hrvatske udarajući ga po glavi i tijelu.

Iz tužilaštva su naveli da se četrdesetdvogodišnjak sumnjiči za nasilničko ponašanje, a dvadesettrogodišnjak za nasilničko ponašanje u sticaju s krivičnim djelom teške povrede.

Hrvatski mediji prenose kako su otac i sin iz Konavala pokušali su da zaobiđu kilometarsku kolonu kako bi došli do svoje kuće, ali su napadači mislili da njih dvojica žele da brže dođu do granice.

Otac i sin brutalno pretučeni na hrvatskoj granici

Otac i sin brutalno pretučeni na hrvatskoj granici

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska saopštila je ranije da je krivično prijavila oba albanska državljanina za nasilničko ponašanje, a mlađega i za nanošenje teške povrede.

U policiji su dodali da je sukob izbio zbog nesuglasica u saobraćaju zbog gužve na saobraćajnicama koje vode prema prelazu Karasovići.

Pratite nas i putem Vibera