Требиње

АТВ открива нове детаље о нападачу из Невесиња: Ликвидиран са 33 хица

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2024. 09:26

Обдукција нападача из Зовог Дола код Невесиња завршена је у требињској Просектури, а показала је да је он дефинитивно убијен, односно да се није разнио бомбом како се прво сумњало.

Доктор Дражен Дамјањук, специјалиста судске медицине, који је радио обдукцију, каже за АТВ да сумња да је ријеч о мигранту, те сматра да је нападач поријеклом са наших простора.

"Радило се о неидентификованом тијелу. То је први проблем на који смо наишли. Сумњало се да је у питању мигрант, међутим, највјероватније се ради о човјеку са ових простора па смо узели отиске прстију, радиће се дактилоскопија. Ако је он у систему ЦИПС-а, акоје држављанин БиХ, то би врло брзо требало да се ријеши. Дефинитивно се ради о лицу млађе животне доби, између 30 и 40 година, на основу зубног статуса, физиономије, косе и слично", рекао је Дамјањук.

Огласило се Министарство о масакру у Гимназији: Више нико није исти

Огласило се Министарство о масакру у Гимназији: Више нико није исти

Додао је да је нападач ликвидиран са 33 хица.

"Ушао сам у салу с претпоставком, оперативна сазнања Тужилаштва су након извршеног увиђаја била да је евентуално бачена бомба, да се разнио бомбом, или да је упуцан од стране Жандармерије. Обдукција је несумњиво установила да је он убијен. Ради се о вишеструким прострјелинама, 33 простријела су била. Нађено је пар пројектила који ће бити послати на балистичко вјештачење у центар у Бањалуку. У питању је тренутна смрт и убилачког је поријекла", рекао је доктор и додао:

"Има карактеристичан прстен и наруквицу и на основу фотографија се чак може идентификовати. Али, рађена је дактилоскопија, узет је узорак за ДНК. Он јесте бацао бомбе, нађена је кашика, али он је бацио бомбу ван објекта. Значи, он се није разнио бомбом како се прво сумњало".

Гори војни аеродром у Русији, одјекнуле експлозије

Гори војни аеродром у Русији, одјекнуле експлозије

Каже да не вјерује да је нападач арапског поријекла.

"Висок је, није тамне пути. Дефинитивно по мени није арапског поријекла. Ја мислим да је то наш човјек, са ових простора", рекао је Дамјањук.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина