Сански Мост

Огласило се Министарство о масакру у Гимназији: Више нико није исти

  • Извор: Српскаинфо
  • 22.08.2024. 08:41

Након јучерашњег троструког убиства у Гимназији у Санском Мосту, огласило се и Министарство образовања, науке, културе и спорта Унско-санског кантона које је обећало помоћ свима онима којима је потребна након ове незапамћене трагедије.

Званично саопштење су подијелили из Гимназије “Цазин” на Фејсбуку.

"Од данас више нико није исти! Дубоко потресени, узнемирени и ожалошћени скупљамо снагу да смислено одговоримо на незапамћени злочин у мјесту и међу људима гдје насиље напросто не припада. Министарство образовања, науке, културе и спорта УСК изражава дубоко жаљене и саучешће породицама преминулих, свим колегама и колегиницама, свој дјеци и родитељима и свим грађанима и грађанкама. Дубоко смо опредијељени да смислено одговоримо свим снагама и ресурсима, заједно са свим партнерима и добрим људима. Наш приоритет је добробит наших радника, дјеце, родитеља и читаве заједнице", навели су из надлежног Министарства.

Огласио се брат убице из Санског Моста: Био је вјерник, не знам шта му се десило, у шоку сам

Огласио се брат убице из Санског Моста: Био је вјерник, не знам шта му се десило, у шоку сам

Одлучили су пружити помоћ свима којима је она потребна након овог страшног злочина.

"У то име, Министарство ће већ сутра (данас оп.а.) понудити конкретне кораке у пружању психосоцијалне подршке породицама, колегама и колегиницама, дјеци и свима другима које је овој незапамћени и неразумљиви догађај затекао. Већ смо у процесу планирања активности у школама на подручју читавог кантона са посебним акцентом на Сански Мост. Основне и средње школе у Унско-Санском кантону, ради добробити свих, неће радити у наредна два дана. У данима који су пред нама, креираћемо хумано и емпатично окружење за све, како бисмо вратили живот тамо гдје и припада. Министарство, уз помоћ партнера, обећава да ће дати све од себе да направи школе и заједнице сигурне за све нас", поручили су из Министарства.

Полиција и званичници УСК се обратили медијима: У школи су били и ученици

Полиција и званичници УСК се обратили медијима: У школи су били и ученици

Подсјећамо, Мехемед Вукалић, мушкарац који је радио у Гимназији у Санском Мосту као чистач, у тој образовној установи починио је јуче троструко убиство. Бројни мјештани, запослени – бивши и садашњи, ученици, полиција и многи други били су јуче испред школе и с невјерицом посматрали мјесто злочина.

Данас је призор другачији. Полицијска трака је уклоњена, а испред улаза у Гимназију остављено је цвијеће у знак помена на убијене у масакру.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина