Trebinje

ATV otkriva nove detalje o napadaču iz Nevesinja: Likvidiran sa 33 hica

  • Izvor: ATV
  • 22.08.2024. 09:26

Obdukcija napadača iz Zovog Dola kod Nevesinja završena je u trebinjskoj Prosekturi, a pokazala je da je on definitivno ubijen, odnosno da se nije raznio bombom kako se prvo sumnjalo.

Doktor Dražen Damjanjuk, specijalista sudske medicine, koji je radio obdukciju, kaže za ATV da sumnja da je riječ o migrantu, te smatra da je napadač porijeklom sa naših prostora.

"Radilo se o neidentifikovanom tijelu. To je prvi problem na koji smo naišli. Sumnjalo se da je u pitanju migrant, međutim, najvjerovatnije se radi o čovjeku sa ovih prostora pa smo uzeli otiske prstiju, radiće se daktiloskopija. Ako je on u sistemu CIPS-a, akoje državljanin BiH, to bi vrlo brzo trebalo da se riješi. Definitivno se radi o licu mlađe životne dobi, između 30 i 40 godina, na osnovu zubnog statusa, fizionomije, kose i slično", rekao je Damjanjuk.

Oglasilo se Ministarstvo o masakru u Gimnaziji: Više niko nije isti

Oglasilo se Ministarstvo o masakru u Gimnaziji: Više niko nije isti

Dodao je da je napadač likvidiran sa 33 hica.

"Ušao sam u salu s pretpostavkom, operativna saznanja Tužilaštva su nakon izvršenog uviđaja bila da je eventualno bačena bomba, da se raznio bombom, ili da je upucan od strane Žandarmerije. Obdukcija je nesumnjivo ustanovila da je on ubijen. Radi se o višestrukim prostrjelinama, 33 prostrijela su bila. Nađeno je par projektila koji će biti poslati na balističko vještačenje u centar u Banjaluku. U pitanju je trenutna smrt i ubilačkog je porijekla", rekao je doktor i dodao:

"Ima karakterističan prsten i narukvicu i na osnovu fotografija se čak može identifikovati. Ali, rađena je daktiloskopija, uzet je uzorak za DNK. On jeste bacao bombe, nađena je kašika, ali on je bacio bombu van objekta. Znači, on se nije raznio bombom kako se prvo sumnjalo".

Gori vojni aerodrom u Rusiji, odjeknule eksplozije

Gori vojni aerodrom u Rusiji, odjeknule eksplozije

Kaže da ne vjeruje da je napadač arapskog porijekla.

"Visok je, nije tamne puti. Definitivno po meni nije arapskog porijekla. Ja mislim da je to naš čovjek, sa ovih prostora", rekao je Damjanjuk.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: