Предсједник Русије

Путин: Принцип поштене конкуренције основа функционисања тржишта

  • Извор: СРНА
  • 02.03.2024. 11:29

Предсједник Русије Владимир Путин указао је посебну потребу за сарадњом у оквиру Форума земаља извозница гаса (ГЕЦФ) у тренутном изазовном периоду у енергетском сектору, усљед озбиљних проблема због прекида логистичких ланаца испоруке, саопштио је Кремљ.

"Сарадња у оквиру ове мултилатералне организације посебно је потребна у садашњем изазовном периоду за глобални енергетски сектор. Постоје озбиљни проблеми и потешкоће узроковане поремећајима у успостављеним транспортним и логистичким ланцима, ескалацијом сукоба у многим областима производње угљоводоника и пријетњом од терористичких напада на енергетску инфраструктуру", рекао је Путин у обраћању учесницима Седмог самита ГЕЦФ-а.

Потресан говор ефендије на гробу српског свештеника:

Потресан говор ефендије на гробу српског свештеника: "Опростио се човјек од човјека“

Путин је напоменуо да је стриктно поштовање принципа поштене конкуренције основа за стабилно функционисање енергетског тржишта, као и поуздана заштита легитимних интереса извозника гаса на недискриминаторској основи, без незаконитих једностраних баријера и ограничења.

"Партнерство између чланица ГЕЦФ-а за промовисање свеобухватне надоградње гасне индустрије осмишљено је тако да обезбиједи највиши ниво безбједности животне средине током производње, прераде и транспорта природног гаса, као и да гарантује универзални приступ овом приступачном и одрживом извору енергије", рекао је Путин.

Вучић открио три ствари које Запад тражи од Србије - спомиње се и Република Српска

Вучић открио три ствари које Запад тражи од Србије - спомиње се и Република Српска

Алжир је данас домаћин седмог самита Форума земаља извозница гаса (ГЕЦФ).

Седмом издању форума претходио је јуче ванредни састанак министара енергетике ГЕЦФ-а који су сачинили нацрт декларације лидера.

Форум тренутно укључује 12 земаља - Алжир, Боливију, Египат, Екваторијалну Гвинеју, Иран, Либију, Нигерију, Катар, Русију, Тринидад и Тобаго, Уједињене Арапске Емирате и Венецуелу - и седам земаља посматрача а то су Ангола, Азербејџан, Ирак, Малезија, Мозамбик, Норвешка и Перу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!