Предсједник Србије

Вучић открио три ствари које Запад тражи од Србије - спомиње се и Република Српска

  • Извор: Спутник Србија
  • 02.03.2024. 10:54

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је данас три ствари које Запад очекује од Србије.

У обраћању нацији, Вучић је навео да су то: дефакто ли дејуре признање Косова, а у вези са тим и одрицање од Републике Српске, увођење санкција Руској Федерацији и антикинески став и да добије марионетски режим у Србији.

Он је рекао да се ситуација око динара ни на који начин није промијенила на боље и да ће Србија с тим у вези бити приморана да доноси различите одлуке “којима ћемо се сналазити или проналазити алтернативна рјешења”.

"Јасно је да се никоме по том питању не жури и да су много важнији. Притисак на Албанце неће бити већи, притисак ће бити већи на српски народ и на државу Србију", рекао је предсједник Србије и додао:

"Притисак на Куртија постојаће само до те мјере да он не доведе до тога да Србија не може другачије да се понаша него да интервенише, што би довело до већих сукоба, које Запад не жели, као што ни ми не желимо".

Пленковић у Бањалуци поводом устоличења новог бискупа

Пленковић у Бањалуци поводом устоличења новог бискупа

Поводом једног од захтјева који се тиче увођења санкција Русији и дјеловања против економских успјеха Кине, Вучић је рекао:

"Сваки пут када се догоди чак и једна декларација, услиједе оцјене како ће Србија трпјети посљедице, јер се није прикључила санкцијама Русији. Јер, они у ствари желе стари режим, желе враћање марионетског режима којим су усправљали као луткама у позоришту, и који све прихвата и који би признао Косово, увео санкције Русији, одустао од сарадње са Кином. Са одушевљењем прихватају само да буду нечије марионете, али већинска Србија то не прихвата. Отуда и притисци".

Политички фактори које неко жели да види на власти управо се овако понашају, констатовао је Вучић.

"Лавров познаје ситуацију у БиХ, Запад лицемјеран“

"Они би признали Косово и то не крију, они су за увођење санкција Русији и они са одушевљењем прихватају, не би ли постали режим, да буду марионете", каже Вучић.

Србија и српски народ не прихватају да буду марионета и управо, каже Вучић, притисци постају све већи, а они се спроводе преко институција, организација, агенција, политичара домаћих и регионалних, међународних, као и преко медија и невладиних организација.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.