Put energetske tranzicije

Infinity grupacija u Frankfurtu: „Enlit Europe“ je više od sajma energetike

  • Извор: АТВ
  • 24.11.2022. 10:34

Put energetske tranzicije je težak i pun izazova, ali jedna stvar je kristalno jasna – bez obzira na granice, zajednički cilj je čista, pristupačna i pouzdana energija za sve. S tom porukom, prestižni sajam energetike „Enlit Europe“ od 29. novembra do 1. decembra u Frankfurtu okuplja lidere iz ove oblasti, koji svojim projektima i tehnologijama pokreću energetsku tranziciju.

"Enlit“ je, zapravo, mnogo više od sajma – to je neka vrsta energetske zajednice koja sarađuje 365 dana u godini, tražeći najbolja i najinovativnija rješenja i zato je čast biti dio ove priče, kaže Nedeljko Babić, zamjenik direktora kompanije Kaldera, članice Infinity International Group, koja će se predstaviti na sajmu. Upravo su rješenja za energetsku tranziciju u fokusu većine značajnih, svjetskih kompanija koje su svjesne da taj proces ima različite karakteristike za svaki region, ali da, sveobuhvatno gledano, postoje dva zajednička pitanja – kako razviti i koristiti energiju i kako pojačati njenu trgovinu.

„Svjedoci smo da se to radikalno i rapidno mijenja iz godine u godinu i sigurno će biti izuzetno korisno i važno da vidimo i čujemo nove smjerove u kojima će se kretati priča o energiji i energetskim izvorima u budućnosti. Kada je u pitanju prezentacija naše kompanije, akcenat smo stavili na elektrorazvodne ormare, blindirane trafo stanice i sekundarna srednjenaponska postrojenja tipa KALSEC, koja su razvijena u toku ove godine. Ovo smo izabrali jer smo u njih uložili značajna sredstva što se tiče istraživanja i dobijanja sertifikata od akreditovanih laboratorija, čime ispunjavamo uslove za međunarodno tržište“, kaže Babić. 

Osim gotovih proizvoda, Kaldera će u Frankfurtu predstaviti i rješenja za upravljanje srednjenaponskom mrežom, razvijena u kooperaciji sa kompanijom Prointer ITSS, takođe članicom Infinity grupacije.  

„Cilj koji smo postavili, osim prezentovanja programa i kapaciteta, svakako je  ostvarivanje saradnje sa drugim kompanijama sa sajma, a sve u cilju što bolje promocije čitave grupacije i izlaska na strana tržišta. Već smo dobili veliki broj zahtjeva za sastanke, tako da se nadamo da ćemo na samom sajmu uspjeti da ostvarimo značajne kontakte, Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.Kompanija Prointer, u svojoj prezentaciji u Frankfurtu, fokus će staviti na ProCity informacioni sistem, tačnije LED rasvjetu. U pitanju je lampa koja će svijetliti pomoću LoraWAN modema, koji se nalazi na njoj, šalje podatke i kontroliše rad ovog rasvjetnog tijela. Ovakav sistem rasvjete omogućava evidenciju lampi i sličnih uređaja u kompletnom sistemu, uključivanje i isključivanje po grupama i definisanim zonama, pojedinačno ili sve odjednom, sa neograničenim brojem promjena svetlosnog toka u danu. Takođe, radi se o sistemu kojim se može upravljati na samoj interaktivnoj mapi, uz prikaz kvarova, automatsko kreiranje i pregled potrošnje.

„Enlit Europe“ okuplja sve one koji već imaju odgovore ili znaju kako do njih doći u procesu energetske tranzicije, kažu u Infinity grupaciji, i zato je ovaj sajam izuzetno značajan za sve naše članice, domaće lidere u svijetu informacionih tehnologija i energetike. 

“U pitanju je stalno rastući, inkluzivan i sveobuhvatan forum koji se bavi svim aspektima energetske agende. U procesu energetske tranzicije granice se brišu, a etablirani igrači, inovativni start-apovi i sve angažovaniji krajnji korisnici kreiraju rješenja koja su neophodna da bi ova industrija, ali i čitava planeta, imale svijetlu budućnost. Savremenim poslovnim rješenjima, ali i onima na dobrobit čitave društvene zajednice godinama se bave članice naše grupacije i zato s pravom pripadamo zajednici koja će se predstaviti u Frankfurtu”, kaže Mirjana Tepšić, marketing menadžer u Infinity International Group.  

I organizatori sajma uvjereni su da će, kako kažu, zapaliti iskru koja će podstaći  promjene i osigurati rješenja za dobrobit cijele planete.  

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)