"Инвест Српска"

ДКП мрежу ставити у функцију веће промоције Српске

  • Извор: СРНА
  • 01.11.2023. 15:45

Дипломатско-конзуларна мрежа мора бити стављена у функцију веће промоције Републике Српске, а проблеми који прате извоз у осигурању робе и услуга морају бити ријешени оснивањем агенције или другог организационог облика, један је од прелиминарних закључака Треће инвестиционе конференције "Инвест Српска", која је завршена данас у Теслићу.

Вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) Републике Српске Дражен Врховац рекао је новинарима да је ова конференција показала многе компаративне предности свих привредних грана у Српској и да је њено организовање било неопходно.

Он је навео да се треба обратити пажња на те предности како би локалне компаније оствариле што мањи трошак у стварању вриједности, те биле конкурентне међусобно и међународним компанијама наступајући на иностраним тржиштима.

Српска добро мјесто за инвестирање

Српска добро мјесто за инвестирање

Према његовим ријечима, закључци са инвестиционе конференције биће предочени јавности и Влади Републике Српске на усвајање.

Врховац је најавио организовање инвестиционих конференција у другим градовима и општинама како би се разговарало о проблемима и тражила рјешења.

Он је најавио да ће концепт представљања пореске политике, пројеката у којима се може учествовати са Владом Републике Српске, као и компанија спремних за пословање, а који је примијењен на недавно одржаном Инвестиционом форуму, бити представљен ван Српске заједно са дипломатско-конзуларним представништвима.

Митровић за АТВ: Српска има благи опоравак привредне активности

Митровић за АТВ: Српска има благи опоравак привредне активности

Врховац је рекао да ће на тај начин ИРБ заједно са Владом Српске наставити промоцију Републике.

"Сложили смо се сви да је тај концепт одличан и упутили смо допис нашим шефовима представништава о плану за наредну годину", рекао је Врховац и додао да су у ИРБ већ стигли позиви из земаља ЕУ за овакву врсту представљања.

Он је најавио да ће сходно интересовању било које земље бити формиран и одговарајући тим који ће промовисати Српску са представницима ИРБ-а.

Ова подручја су на удару: Суперћелијска олуја формирана на Балкану

Ова подручја су на удару: Суперћелијска олуја формирана на Балкану

Врховац је подсјетио да је Трећа инвестициона конференција "Инвест Српска" одржана под слоганом "Наша визија = Српска", те да су на четири панела обрађене веома важне теме, што је показало сву неопходност њеног организовања.

Он је за подршку организовања инвестиционе конференције захвалио предсједнику Српске Милораду Додику и Влади Републике Српске са којима ИРБ тражи рјешења како би Република ишла напријед и јачала. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: