"Invest Srpska"

DKP mrežu staviti u funkciju veće promocije Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 01.11.2023. 15:45

Diplomatsko-konzularna mreža mora biti stavljena u funkciju veće promocije Republike Srpske, a problemi koji prate izvoz u osiguranju robe i usluga moraju biti riješeni osnivanjem agencije ili drugog organizacionog oblika, jedan je od preliminarnih zaključaka Treće investicione konferencije "Invest Srpska", koja je završena danas u Tesliću.

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je novinarima da je ova konferencija pokazala mnoge komparativne prednosti svih privrednih grana u Srpskoj i da je njeno organizovanje bilo neophodno.

On je naveo da se treba obratiti pažnja na te prednosti kako bi lokalne kompanije ostvarile što manji trošak u stvaranju vrijednosti, te bile konkurentne međusobno i međunarodnim kompanijama nastupajući na inostranim tržištima.

Srpska dobro mjesto za investiranje

Srpska dobro mjesto za investiranje

Prema njegovim riječima, zaključci sa investicione konferencije biće predočeni javnosti i Vladi Republike Srpske na usvajanje.

Vrhovac je najavio organizovanje investicionih konferencija u drugim gradovima i opštinama kako bi se razgovaralo o problemima i tražila rješenja.

On je najavio da će koncept predstavljanja poreske politike, projekata u kojima se može učestvovati sa Vladom Republike Srpske, kao i kompanija spremnih za poslovanje, a koji je primijenjen na nedavno održanom Investicionom forumu, biti predstavljen van Srpske zajedno sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Mitrović za ATV: Srpska ima blagi oporavak privredne aktivnosti

Mitrović za ATV: Srpska ima blagi oporavak privredne aktivnosti

Vrhovac je rekao da će na taj način IRB zajedno sa Vladom Srpske nastaviti promociju Republike.

"Složili smo se svi da je taj koncept odličan i uputili smo dopis našim šefovima predstavništava o planu za narednu godinu", rekao je Vrhovac i dodao da su u IRB već stigli pozivi iz zemalja ЕU za ovakvu vrstu predstavljanja.

On je najavio da će shodno interesovanju bilo koje zemlje biti formiran i odgovarajući tim koji će promovisati Srpsku sa predstavnicima IRB-a.

Ova područja su na udaru: Superćelijska oluja formirana na Balkanu

Ova područja su na udaru: Superćelijska oluja formirana na Balkanu

Vrhovac je podsjetio da je Treća investiciona konferencija "Invest Srpska" održana pod sloganom "Naša vizija = Srpska", te da su na četiri panela obrađene veoma važne teme, što je pokazalo svu neophodnost njenog organizovanja.

On je za podršku organizovanja investicione konferencije zahvalio predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske sa kojima IRB traži rješenja kako bi Republika išla naprijed i jačala. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: