Министар привреде и предузетништва

Митровић за АТВ: Српска има благи опоравак привредне активности

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 19:50

Војин Митровић, министар привреде и предузетништва Републике Српске, рекао је за АТВ да Српска има благи опоравак привредне активности, након што је пандемија вируса корона утицала на смањење привредних активности.

''Привреда се полако опоравља и ми имамо полако и раст бруто домаћег производа. Према томе, ми смо оптимисти, и управо и заинтересованост страних инвеститора је добар показатељ да Република Српска иде у добром правцу“, рекао је Митровић у Теми дана АТВ-а.

Привредни амбијент Републике Српске и оно што Република Српска  пружа је интересантно за окружење, а географски положај Републике Српске у односу на Европску унију је додатна повољност коју земље ЕУ желе да искористе, казао је он.

''Ту прије свега мислим на Италију, Аустрију, Њемачку и близину Републике Српске, која је на граници са ЕУ. Поред тога, ту су и кадрови са којима Српска располаже уз улагање, прије свега, страних инвеститора у напредне технологије, доприснои и привредном и развоју образовног система“, рекао је Митровић.

Опширније у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.