Инвест Српска

Српска добро мјесто за инвестирање

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 19:13

Географски положај, пореска политика, олакшице за стране инвеститоре, енергенти. Све то Српску чине добрим мјестом за инвестирање.

Српска има бројне предности у односу на земље у окружењу. То јој даје посебну шансу коју ће и те како искористити.

"Република Српска у 2023. години има преко 500 милиона веће инвестиције него у протеклом периоду и инвестициони циклус у овом моменту у Српској је преко четири милијарде. Наша је жеља да привучемо што више страних инвестиција и то је шанса да задржимо наше људе", рекао је премијер Српске Радован Вишковић.

"Да је пормоција пут којим треба да идемо сви заједно и да је промоција начин у којем ћемо добијати све више и више прилика. То јесте квалитетних компанија које ће доћи у Републику Српску и наставити или пренијети своје пословање у Републику Српску", рекао је Дражен Врховац, в.д. директора Инвестиционо развојне банке Републике Српске.

Српска ради и на рјешавању уочених проблема за стране инвеститоре. Остварује важне контакте, а то је, између осталог показала и Инвестициона конференција "Инвест Српска“.

"Драго ми је да могу рећи да је ово један одличан форум и једна одлична прилика да се промовишу директне инвестиције у Републику Српску", поручио је Марсел Рој, генерални секретар Европског удружења банкара.

"Да се искажемо и који су то изазови пред Републиком Српском, да чујемо искуства људи из Европске уније и да онда кроз једну заједничку синергију у наредом периоду створимо визију која је слоган конференције да имамо јаку Републику Српску", каже Перо Ћорић, предсједник Привредне коморе Републике Српске.

Трећа Инвестициона конференција "Инвест Српска" окупила је најважније доносиоце одлука, представнике јединица локалне самоуправе, пословне и финансијске заједнице Српске и региона.

Током два радна дана кроз четири панела фокус ће бити на повећању инвестиција и развоју извоза. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: