Бањалука

Управа бањалучког НЛБ-а позната по банкарској афери

  • Извор: АТВ
  • 17.08.2024. 19:10

Одговорна лица НЛБ банке Бањалука веома брзо требала би да се суоче са посљедицама незаконске одлуке да радницима АТВ-а не исплате плату на рачун, иако су, вјероватно у страху да ће се прочешљати њихов рад, уплату пустили тек наредног дана.

Не би ни било згорег да се нађу на мети провјере, јер Комплетна Управа НЛБ-а на челу са предсједником Гораном Бабићем већ је позната из једне од највећих банкарских афера "Франак" који је уништио Хипо банку.

Предсједник управе НЛБ-а Горан Бабић, раније је смијењен са мјеста директора бивше Хипо банке за чију је пропаст имао кључну улогу, а отказ је добио и на сљедећем послу у Адико банци.

Објављен снимак: Командант милитантне групе ликвидиран на мотору

Објављен снимак: Командант милитантне групе ликвидиран на мотору

Потом је засјео на чело бањалучког НЛБ-а, чији је генерални директор у Словенији такође бивши радник пропале Хипо банке.

У Управи НЛБ-а сједи и Љиљана Крсман, како сазнајемо, највјернији сарадник садашњег предједника Управе Горана Бабића још из афере "Франак". Сазнајемо и да Крсмановић, која се, у додуше плаћеним текстовима, хвали дугогодишњим успјехом у банкарском сектору, има низ пропуста у свом раду.

Мартин Марвич, такође од почетка године  члан Управе НЛБ-а бивши је банкар пропалог Хипа. Иако се НЛБ хвали његовом интернационалним финансијским искуством, Марвича  је међу колегама нарочито прославила фотографија на којој је позирао са голом задњицом.

Живко Шифтар бар нема такву фотографију, али није учинио ништа да спријечи кршење Закона о банкама који штити и физичка лица.

Цијели овај пакет Управе одлучио је да удари на основно право 23 радика АТВ-а.

Мерцедесом ударио у приколицу трактора, има страдалих

Мерцедесом ударио у приколицу трактора, има страдалих

"Осјећао сам се поново и поражено и љуто. Разлог апсолутно не знамо, да ли је то нечији хир, нечији безобразлук, нечија моћ, коју жели да покаже на само нама обичним радницима, односно обичном физичком лицу, којем је ускраћено то његово основно право", каже Никола Граховац, организатор на АТВ-у, један од радника којима су у НЛБ банци били "обуставили" плату.

Док радници АТВ-а спремају тужбе, надлежна Агенција за банкарство Републике Српске утврђиваће пропусте кршења финансијских права корисника у бањалучком НЛБ-у, међу којима су неспорно радници АТВ-а.

Колико је професионалност руководства НЛБ банке упитна довољно говори чињеница да ниједан радник АТВ-а није  добио објашњење нити извињење за ускраћивање трансакције на лични рачун. Ни данас нема одговора по ком  основу је донесена таква одлука нити по чијој наредби.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм