НЛБ банка

Плате ускраћују, али не забораве узети рату за кредит

  • Извор: АТВ
  • 18.08.2024. 19:30

НЛБ банка крши основна људска права, законе и конвенције, кријући се иза америчке „"црне листе“. Поштено зарађене плате нису хтјели да пусте на рачуне наших радника.

Зато рате кредита и друге накнаде уредно повлаче са тих истих рачуна. Ударили су на права 23 физичка лица, својих клијената, чија имена нису на Офаковој листи.

Та вијест је нашег новинара Бојана Носовића затекла на годишњем одмору.

"Наравно да је одмах у мени изазвала и бијес и љутњу, јер је прекршено моје основно људско право. У истој тој ситуацији био је и мој сниматељ. Оно што још морам да кажем је да ја код те банке имам и кредит, наравно, те паре су уредно узели", каже Носовић.

Нису се удостојили ни да пошаљу образложење или извињење за ускраћивање трансакције за 23 радника наше куће. Апсурд – тако потез НЛБ-а коментарише новинарка АТВ-а Биљана Стокић.

Додик: Приоритет ауто-пут од Добоја до Раче

Додик: Приоритет ауто-пут од Добоја до Раче

"Огорчена сам на овакав став НЛБ банке. То је банка у којој ја годинама имам жиро – рачун. То је банка у којој ја имам стамбени кредит и заиста не знам како је неко себи дао за право да уопште поставља питање хоће ли мојим колегама и мени исплатити плату коју смо уредно зарадили за тај мјесец", рекла је она.

Колико су им клијенти важни, након ових прича сувишно је и говорити. Нема знака једнакости између НЛБ-а и професионалности.

"Сви смо били у том неком знаку питања, упитнику, да ли је ово само почетак, шта ће да буде сутра, јер тада је било нас 23, да ли то чека и остале колеге? Шта ће бити сљедећи мјесец? Да ли ћемо уопште моћи добити плату?", каже Никола Граховац, организатор на АТВ-у.

Управи НЛБ-а није непознато кршење прописа. Цијела екипа, на челу са предсједником Гораном Бабићем, добро је позната из афере "Франак“, када је уништена "Хипо“ банка. Досад нису одговорили на више наших упита. Ускоро ће морати да дају одговоре. Суочиће се с тужбама радника и Управе наше куће.

Роналдо се прописно обрукао: Цијели свијет прича о његовом потезу

Роналдо се прописно обрукао: Цијели свијет прича о његовом потезу

Бахаћењем су сада нама ускратили основно право, природно је питање - ко је сљедећи? Стиже подсјетник и из Синдиката, Устав, закони и европске конвенције које је ратификовала БиХ тиме и Република Српска штите право на рад и зараду која је гарантована и нико, па ни банке не смију да им то ускрате, у противном могу кривично да одговарају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: