Непрофесионално и незаконито понашање.

НЛБ банка правно ''шиканирала'' раднике АТВ-а

  • Извор: АТВ
  • 19.08.2024. 19:30

Правно шиканирање радника АТВ-а, непрофесионално и незаконито понашање. Тако стручњаци описују понашање управе НЛБ банке која се предомишљала да ли да пусти плате нашим радницима. То што су прво одбили па се предомислили, сигурно је изазвало неповјерење и осталим клијентима ове банке.

Стручњаци за банкарски сектор кажу да се ради о класичној злоупотреби и кршењу закона Српске.

„Банка ако поступа на такав начин можемо рећи да она злоупотребљава овлаштења која јој су јој дали Агенција за банкарство и Министарство финансија дозволом за рад у домену платног промета. Банка у домену платног промета треба да се понаша неутрално. Она не може заузети ни активну ни пасивну страну ако је ријеч о трансакцијама платног промета, када плаћамо рачуне и када неко нама плаћа, банка нема никаквог ризика и отуда и чуди такво понашање“, наводи економиста Горан Радивојац.

Нека слушају Марфија! Слуге запада! Ово је удар на раднике!  То су само неки од коментара грађана који су огорчени поступком НЛБ банке. 

Коментари на друштвеним мрежама: 

„Очигледно да су и сада пристали да буду Марфијеви потрчци и да раде против Републике Српске, а када им оду клијенти нека их Марфи тада плаћа.“

„Па јасно је да људи који су склони аферама и корупцијама могу да раде против својих клијената и против Српске, да су се приклонили америчком амбасадору Марфију и његовој политици против Српске.“

„Слуге запада, није их вриједно ни коментарисати!“

„Све ће се сад сазнати, сва криминална дјеловања ове банке, и то од раније. Нека види народ ко је највише покрао, и да ти исти данас узимају средства за егзистенцију нашим грађанима.“

Изгледа да су права клијената банкарима на другом мјесту. Профит је сигурно на првом. И онда када крше основна људска права. 

„Грађани су са правом огорчени, јер се свако на свој начин сусрео са сличним проблемима. Ја сам лично свједочио гдје неки човјек донесе двије хиљаде марака,  нешто је продао и жели да положи на рачун, и да му шалтерски службеници праве проблем. Не праве њему шалтерски службеници проблем, они чине оно што им је неко наредио“, каже Радивојац. 

А они који наређују сједе у Америчкој амбасади у Сарајеву или Америчком конзулату у Бањалуци. Обилазе банке и говоре им шта требају да раде. Умјесто странаца, логично би било да банкари поштују законе земље у којој послују и више него добро зарађују.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: