Фонд ПИО

Уплаћено 1,46 милиона КМ на име доприноса за 328 радника

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2024. 10:34

Из Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Републике Српске саопштено је да је, на основу двије одлуке Владе Српске, уплаћено укупно 1,46 милиона КМ на име доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 328 радника, у оквиру Програма социјалног збрињавања запослених.

Радници којима је извршена уплата средстава, којом испуњавају услове за пензију, могу одмах да поднесу захтјев за остваривање права на старосну пензију код Фонда, у надлежној пословници Фонда, саопштено је из овог фонда.

Владином одлуком из фебруара средства се распоређују Фонду ПИО Републике Српске у износу од 860.468 КМ за потпуну уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 67 радника Центра за за медицинска истраживања и развој здравствене заштите Бањалука и Фабрике шећере Бијељина, саопштено је из овог фонда.

Почиње реформа пензијског система: Какве промјене је Фонд ПИО предложио

Почиње реформа пензијског система: Какве промјене је Фонд ПИО предложио

Износ од 12.794 КМ односи се на радника из једног предузећа које се пријавило на јавни позив Фонда ПИО Републике Српске који је отворен до 31. децембра, а који овом уплатом стиче услове за остваривање права на старосну пензију.

Влада Републике Српске је на основу одлуке од 20. јуна уплатила 587.230 КМ за потпуну и дјелимичну уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 260 радника из 25 предузећа који су процесом стечаја или ликвидације предузећа остали без посла.

Од овог износа 135.315 КМ односи се на дјелимичну уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 59 радника предузећа "Трудбеник ФПА" из Добоја, а 312.317 КМ за уплату доприноса за 184 радника из осам предузећа, и то за производњу и снабдијевање паром и топлом водом "Гријање" Брод, "Хемопродукт" Добој, "Соко ФТС" Љубиње, "Соко гума" Љубиње, Јавно предузеће за информисање Радио Мајевица Лопаре, "Игриште" Власеница, Јавна установа Центар за културу и спорт из Власенице и Матично државно предузеће УПИ Источно Сарајево.

Фонд ПИО Српске: Раст пензија усклађивањем

Фонд ПИО Српске: Раст пензија усклађивањем

Преостали износ од 139.580 КМ односи се на уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 17 радника из 16 предузећа који су се у периоду пд 1. јануара до 31. маја пријавили на јавни позив Фонда ПИО отворен до 31. децембра. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: