Голија

Како сада живи најпознатији српски горштак Дане Биорац: Виршле не могу

  • Извор: Блиц
  • 31.07.2024. 13:40

Најпознатији српски горштак Данијел Дане Биорац, од своје 15. године живио је потпуно сам на планини Голија, а онда се његов живот промијенио када је упознао садашњу супругу и са њом створио породицу.

Kако се о Данету највише прича када снијег и дебели минус окују Голију, недавно је новинарска екипа Јујтјуб канала “Повратак на село” шетајући обронцима ове српске планине, наишла на горштака и затекла га на “радном мјесту”.

"Ја тебе нађох на твом радном мјесту, чуваш стоку",  рекао је новинар Данету.

Галић побјегао из државе, па сад у БиХ тражи пензију

Галић побјегао из државе, па сад у БиХ тражи пензију

"Гдје ћеш мене да нађеш друго, него са стоком, нећеш ме сигурно затећи у општини са столом. Тешко је мене наћи јер немамо пута, да ниси по овом камењу ишао, не би ме ни нашао, и да ниси чуо звона стоке", каже горштак, пише "Блиц".

Дане каже да се на Голији храни и живи здраво.

"Јогурт могу да пијем, али паштету и виршле, не могу да видим, а и није ми нужда. Ове године сам посијао пет товара сјемена кромпира, ако добро роди, може цијеле Нови Пазар да се снабдијева", каже он.

Наставља да сасвим пристојно може да живи од сеоског живота и гајења стоке.

"Ја могу, а за друге не знам. Ја сам уштедио доста, јер нисам морао да продајем стоку, да бих градио, већ сам све добио, кад сам се оженио. Сад сам миран 50-60 година", прича Дане.

Узнемирујуће: Претукли породицу након свадбе, нису поштедјели ни дјецу!

Узнемирујуће: Претукли породицу након свадбе, нису поштедјели ни дјецу!

Он додаје да иако некад не виђа људе по неколико мјесеци, одржава контакт телефоном, па на неки начин иде у корак са модернизацијом.

Данијел се, подсјетимо, захваљујући ТВ репортажи о његовом необичном животу оженио Кристином из БиХ, која се усред зиме упутила на Голију да упозна Данета. Пар је добио и сина, саградили су кућу, а планирају и друго дијете.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.