Требиње

Узнемирујуће: Претукли породицу након свадбе, нису поштедјели ни дјецу!

Породица Сушић из Требиња брутално је претучена у својој кући у насељу Бањевци када су их напали Саша и Милан Шебек из Требиња, те Жељко Вујевић из Билеће, који од батина нису поштедјели ни троје малољетне дјеце!

Иако су нападачи исту ноћ ухапшени, одлуком Окружног јавног тужилаштва у Требињу они су пуштени да се бране са слободе. Та одлука је уплашила породицу Сушић, те шокирала све Требињце који у невјерици препричавају детаље напада наводећи да се тиме шаље порука да нико више није безбједан ни ”у своја четири зида”.

Наташа Сушић испричала је за АТВ да се све одиграло 29. јула када је у свадбеном салону, који се налази у близини њихове куће, организовано свадбено весеље. Прича да је Саша Шебек женио сина Милана, те да су за вријеме прославе пуцали из ватреног оружја, што је уплашило њену дјецу.

”Пуцали су из аутомата око 20 часова. Чауре су падале по нашој кући. Дјеца су се уплашила и мој супруг, који је срчани болесник, упозорио их је да то не раде. Викао им је: ”Шта вам је људи, шта то радите, убићете нечије дијете!?”. Ту пуцњаву смо пријавили, а све је снимљено и надзорним камерама, што смо доставили полицији”, прича Наташа.

Хаос у Требињу: Провалили у кућу и напали станаре

Хаос у Требињу: Провалили у кућу и напали станаре

Она каже да је напад услиједио око пола сата иза поноћи, након што је на свадби био фајронт. У кућу су јој упали младожења и његов отац Саша и Милан Шебек, а с њима је био и Жељко Вујевић. Били су бијесни и викали су нешто у смислу ”кога сте ви пријавили”.

”Разбили су врата и провалили нам у кућу и кренули су да нас млате. Покушавала сам да их задржим, али нисам успјела. Настао је општи хаос. Нису поштедјели ни нашу дјецу, узраста пет, осам и 12 година, који су тада спавали. Једно дијете су попрскали бибер спрејом, друго су ударили у руку, док се треће сакрило под кревет. Борили смо се колико смо могли и гледали само како да одбранимо дјецу”, испричала је Наташа Сушић.

Она каже да је њен муж прошао најгоре и задобио је повреде главе, на којој има 12 шавова.

”И мени су задали неколико удараца, што се види по модрицама. Били су наоружани моткама, којима су лупали ствари у кући и око ње. Све смо пријавили и полиција је стигла у року од 15 минута. Двојицу су затекли у кући и ухапсили су их, док се један нападач дао у бјекству и накнадно су га пронашли у граду”, прича Наташа.

Додаје да она не познаје нападаче, те да с њима нису имали никакве односе.

”Напали су нас у нашој кући. Дјеца су у страху, преживјела су велику трауму! Једно дијете два дана од напада није проговорило ни једну реченицу. Истраумирани су... Склонили смо их из куће и водимо их код психолога. На то све чујемо да су нападачи пуштени на слободу, што нас је згрозило. Како је то могуће? Мене дјеца сада питају: ”Мама, да ли су ти лоши људи пуштени, хоће ли они опет доћи?” Шта да им одговорим”, пита се Наташа.

У ОЈТ Требиње наводе да је о догађају упознат дежурни тужилац.

”Наложено је да се на лицу мјеста изврши увиђај, те да се саслушају сви актери. Оштећене особе су већ сасалушане, док ће дјеца бити испитана у складу са одредбама Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку. Осумњичени су такође испитани и врше се друге провјере у циљу документовања кривичног дјела, након чега ће ПУ Требиње доставити извјештај о почињеном кривичном дјелу”, рекао је портпарол ОЈТ Требиње Срђан Вукановић.

О евентуалном приједлогу за притвор, тужилаштво може одлучивати и након што им полиција достави извјештај.

Из полиције је раније саопштено да су због напада ухапшени М.Ш. и С.Ш. из Требиња, те Ж.В. из Билеће због сумње да су починили кривична дјела тјелесна повреда и оштећење туђе ствари.

”Полицији је пријављено да су 29. јула око 00.40 часова три непознате особе провалиле у једну кућу, након чега су напали станаре. Брзом интервенцијом полицијских службеника лица су лоцирана и лишена слободе. О свему је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је догађај квалификовало као кривична дјела тјелесна повреда и оштећење и одузимање туђе ствари. Над лицима лишеним слободе извршена је криминалистичка обрада и против њих ће тужилаштву бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима”, саопштено је из ПУ Требиње.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)