Golija

Kako sada živi najpoznatiji srpski gorštak Dane Biorac: Viršle ne mogu

  • Izvor: Blic
  • 31.07.2024. 13:40

Najpoznatiji srpski gorštak Danijel Dane Biorac, od svoje 15. godine živio je potpuno sam na planini Golija, a onda se njegov život promijenio kada je upoznao sadašnju suprugu i sa njom stvorio porodicu.

Kako se o Danetu najviše priča kada snijeg i debeli minus okuju Goliju, nedavno je novinarska ekipa Jujtjub kanala “Povratak na selo” šetajući obroncima ove srpske planine, naišla na gorštaka i zatekla ga na “radnom mjestu”.

"Ja tebe nađoh na tvom radnom mjestu, čuvaš stoku",  rekao je novinar Danetu.

Galić pobjegao iz države, pa sad u BiH traži penziju

Galić pobjegao iz države, pa sad u BiH traži penziju

"Gdje ćeš mene da nađeš drugo, nego sa stokom, nećeš me sigurno zateći u opštini sa stolom. Teško je mene naći jer nemamo puta, da nisi po ovom kamenju išao, ne bi me ni našao, i da nisi čuo zvona stoke", kaže gorštak, piše "Blic".

Dane kaže da se na Goliji hrani i živi zdravo.

"Jogurt mogu da pijem, ali paštetu i viršle, ne mogu da vidim, a i nije mi nužda. Ove godine sam posijao pet tovara sjemena krompira, ako dobro rodi, može cijele Novi Pazar da se snabdijeva", kaže on.

Nastavlja da sasvim pristojno može da živi od seoskog života i gajenja stoke.

"Ja mogu, a za druge ne znam. Ja sam uštedio dosta, jer nisam morao da prodajem stoku, da bih gradio, već sam sve dobio, kad sam se oženio. Sad sam miran 50-60 godina", priča Dane.

Uznemirujuće: Pretukli porodicu nakon svadbe, nisu poštedjeli ni djecu!

Uznemirujuće: Pretukli porodicu nakon svadbe, nisu poštedjeli ni djecu!

On dodaje da iako nekad ne viđa ljude po nekoliko mjeseci, održava kontakt telefonom, pa na neki način ide u korak sa modernizacijom.

Danijel se, podsjetimo, zahvaljujući TV reportaži o njegovom neobičnom životu oženio Kristinom iz BiH, koja se usred zime uputila na Goliju da upozna Daneta. Par je dobio i sina, sagradili su kuću, a planiraju i drugo dijete.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)